Sutvarkyti Daubarų piliakalniai

 

 

 

 

Atlikti Daubarių I ir Daubarių II pilikalnių su gyvenviete (Daubarių k., Mažeikių r.) konservavimo darbai. Darbus, kurių bendra vertė siekia daugiau nei 526 tūkst. litų, finansavo Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos ir Mažeikių rajono savivaldybė.

 

Darbų metu sutvirtintas Viešetės upelio ardomas I piliakalnio šlaitas, išretinti želdiniai, suformuota žolinė danga. Įrengti pėsčiųjų takai, laiptai į piliakalnius, tiltelis per upelį, informaciniai stendai ir rodyklės, atokvėpio ir apžvalgos aikštelės, automobilių stovėjimo aikštelę.

 

 

 

 

Daubarų piliakalniai yra greta vienas kito Viešetės upelio slėnyje, ties santaka su Stulpo upeliu. Piliakalniai įrengti vienos Kuršių genties bendruomenės pastangomis daugiau kaip prieš 2 000 metų.

 

Gynybai pasirinkta gerai gamtos apsaugota vieta. Archeologiniai tyrimai parodė, kad čia esantis kultūrinis sluoksnis sudarytas iš dviejų skirtingų laikotarpių sluoksnių – žemesnysis priklausė I m. e. tūkstantmečio pirmajai pusei, o viršutinis V-VIII ir IX-XIII amžių sluoksniui.

 

www.infomazeikiai.lt