Prokuratūra dėl V.Uspaskicho neliečiamybės panaikinimo į Europos Parlamentą kreipsis kitą savaitę

ATN.LT

 

Dėl europarlamentaro pažymėjimą jau turinčio Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho nepriklausomybės panaikinimo prokurorai žada į Europos Parlamentą kreiptis jau kitą savaitę. Apie tai penktadienį pranešė generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas. Kaip jau skelbta, penktadienį V.Uspaskichui Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas įteikė Europos Parlamento nario pažymėjimą.

Seimo nario mandato atsisakęs V.Uspaskichas pageidavo gauti pažymėjimą anksčiau, nes ketina vykti į Londoną. Kitiems išrinktiems Europos Parlamento nariams pažymėjimai bus įteikti ateinantį pirmadienį. Paklaustas apie su juo susijusią apgaulingos Darbo partijos buhalterijos bylą, V.Uspaskichas sakė norįs, kad šitas procesas vyktų.

 

„Pats paraginčiau teisėjus, kad jie nestabdytų šito proceso, net jeigu ir neatimtų neliečiamybės”, – sakė V.Uspaskichas.

 

VRK pirmininko Z.Vaigausko teigimu, EP nario pažymėjimas nesuteikia jokių lengvatų ir privilegijų. Anot VRK pirmininko, EP nario įgaliojimus pripažįsta pats Europos Parlamentas pagal ES šalių narių pranešimus.

 

„Mano supratimu, V.Uspaskichas įgyja neliečiamybę nuo pirmojo Europos Parlamento posėdžio, tai yra nuo liepos 14 d.”, – sakė Z.Vaigauskas.

 

www.atn.lt