Renave, vasaros stovykla socialiai remtiniems vaikams

Prieš savaitę Renavo pagrindinėje mokykloje baigėsi vaikų vasaros stovykla „Gamtos vaikai – 2009”. Stovyklos “Gamtos vaikai – 2009“ veikla prasidėjo gražia švente skirta vaikų gynimo dienai. Šventėje dalyvavo visi mokyklos mokiniai. Stovyklautojai noriai įsijungė į įvairią veiklą. Vaikai darė laivelius ir ant jų rašė savo svajones.

Svajonių buvo įvairių nuo „taikos visam pasauliui“ iki svajonių kompiuterio, ar dviračio. Paskui atidžiai klausėsi svečio Rimanto Morkūno, atvykusio iš Mažeikių aeroklubo, pasakojimo. Svečias papasakojo apie šuolius su parašiutu, pademonstravo parašiuto veikimo principus ir pakvietė apsilankyti Mažeikių aeroklube.

 

Po šventės stovyklautojai rinkosi klasėje ir aptarė saugaus elgesio stovykloje taisykles, susiskirstė būriais „Giliukų“. „Pupelių“, „Riešutukų“, kūrė  atributiką, dainą. Pirmoji diena baigėsi žaidimais lauke ir piešimu ant asfalto.Ant asfalto mokiniai piešė savo svajones ir linkėjimus.

 

Kitas dvi dienas vaikai stebėjo ir registravo prie mokyklos augančius medžius, rinko gamtinę medžiagą darbeliams, žaidė judriuosius žaidimus lauke, piešė, darė darbelius iš gamtinės medžiagos.

 

Ketvirtadienį stovykloje džiaugsmingai šurmuliavo stovyklautojai, nes jie ruošėsi renginiui „Madų šou“. Stovyklautojai, padedami savo mokytojų Aurelijos Urnikienės ir Vilmos Butkuvienės, kūrė rūbų ansamblius. Kūriniams buvo naudojamos įvairios antrinės žaliavos ir šiukšlių maišai. Vaikai susikaupę dirbo keletą valandų. Po ilgo ir kruopštaus darbo ant pakabų kabojo baigti rūbai ir laukė savo manekenų.

 

Penktadienį stovyklautojai vyko į ekskursiją į Anykščius. Ten aplankė Antano Baranausko klėtelę, Anykščių šilelį.  Puntuko akmenį jie palygino su Barstyčių akmeniu ir nutarė, kad Barstyčių akmuo didesnis. Vaikai susikaupę prašė Šventųjų ąžuolų stiprybės ir norų išsipildymo. Labai didelį įspūdį paliko Arklių  muziejus, kur buvo galima pajodinėti arkliu, susipažinti su senaisiais aukštaičių amatais. Visi atidžiai klausėsi kalvio pasakojimo ir domėjosi kalvėje atliekamais darbais. Ekskursijos po Anykščius pabaigoje visi lipo į Laimės žiburį ir stengėsi neatsigręžti atgal, nes visi žinojo pasaką „Laimės žiburys“ ir buvo labai nedrąsu, o gal tikrai atsigręžus galima akmeniu pavirsti. Vaikai grįžo iš ekskursijos patenkinti ir kupini naujų įspūdžių.

 

Pirmadienį, po ekskursijos, stovyklautojai piešė ekskursijos įspūdžius ir laukė gražaus oro žaidimams lauke. Po pietų dar buvo peržiūrimi drabužių ansambliai ir repetuojamas pasirodymas. Išaušus antradieniui, linksmi stovyklautojai rinkosi į didžiąją šventę „Madų šou“. Pasipuošti mažiesiems padėjo septintokai Rugilė Jurgaitytė, Rūta Jakštaitė ir Ovidijus Kačinskas. Rūta visoms manekenėms padarė šukuosenas, Rugilė vienam modeliui sukūrė suknelę ir šukuoseną. Ovidijus padėjo pasipuošti berniukams.

 

Pasirodymo stebėti susirinko vyresnių klasių mokiniai, mokytojai, tėveliai ir mokyklos darbuotojai. Pirmieji žingsniai podiumu labai nedrąsūs, bet po puikaus žiūrovų palaikymo vaikai vis drąsiau žengė podiumu. Veiduose jau švietė šypsenos, o judesiai darėsi laisvesni. Šventę užbaigė foto sesija. Po šventės vaikai buvo pavaišinti ledais. Visiems labai patiko šventė, todėl prašė, kad būtų organizuojama daugiau panašių renginių.

 

Trečiadienį buvo aptariami šventės įspūdžiai, vyko kvadrato varžybos, kūrybinė piešimo valandėlė.

Ketvirtadienį mokiniai lipdė įvairius darbelius iš molio ir pagaliau, sulaukę gero oro galėjo pasistatyti palapines, tada visa veikla vyko palapinėse.

Penktadienis buvo paskutinė stovyklos diena. Stovyklautojai ruošė parodijų šou, visi labai intensyviai ruošėsi pasirodymui, todėl iki pietų visi buvo užsiėmę. Po pietų vyko pasirodymas, kurį stebėjo vyresni mokiniai, mokytojai, darbuotojai. Visi pasirodymai sulaukė didelių aplodismentų. Pertraukėlėse tarp dainų vaikai pristatė savo darytus stovyklos dienoraščius. Po pasirodymo mokyklos direktorė visus stovyklautojus apdovanojo padėkos raštais ir nuotraukomis iš įdomiausių renginių.

 

Stovykla baigės…Vaikai skirstėsi patenkinti, pilni naujų įspūdžių ir geros nuotaikos. Puikiai pirmąsias vasaros dieneles stovykloje praleido 25 socialiai remtini Renavo pagrindinės mokyklos  mokiniai. Jiems stovyklauti padėjo pradinių klasių mokytoja Vilma Butkuvienė, anglų kalbos mokytoja Aurelija Urnikienė ir priešmokyklinės grupės pedagogė Regina Opulskienė. Stovyklai vadovavo mokyklos direktorė Vida Gureckienė.

 

Informaciją pateikė Renavo pagrindinės mokyklos pradinių klasių vyr. mokytoja Vilma Butkuvienė. 

 

www.infomazeikiai.lt