Intriguojančios futbolo rungtynės tarp Vilniaus Žalgirio ir Mažeikių "Mažeikai" ekipų

 Futbolas.lt

 

Trečiadienį Lietuvos futbolo I lygoje įvyko trejos aštuntojo turo rungtynės. Jos sunkiomis oro sąlygomis klostėsi atkakliai, o baigėsi tuo, kad lyderės pozicijoje įsitvirtino „Šilutė”, kuri pasinaudojo netikėta „Alyčio” nesėkme ir „Žalgirio” bei Klaipėdos „Glestum” lygiosiomis. Ypač intriguojanti kova vyko Vilniuje, kur vietos „Žalgiris” išplėšė tašką rungtynėse su „Mažeikiais”.

 

Be į jaunimo rinktinę pakviesto vieno savo lyderių Armino Vaskelos žaidusi sostinės ekipa pirmajame kėlinyje nepasinaudojo keliais šansais.Tris labai pavojingus žalgiriečių smūgius atrėmė vartininkas, o kartą vienas prieš vieną išbėgęs Igoris Morinas nepataikė į vartus. Svečiai taip pat turėjo šimtaprocentinę progą, bet Tadui Jurkui iš arti nepavyko nuginkluoti Žalgirio vartų sargo.

 

Vis dėlto 52 minutę tas pats T.Jurkus pasinaudojo Žalgirio klaida gynyboje ir tiksliu smūgiu į vartus nuo virpsto išvedė Mažeikius į priekį. Nepaisant įsismarkavusio lietaus šeimininkai per paskutines 15 minučių surengė varžovų vartų šturmą, tačiau Tadas Gražiūnas smūgiu galva nepataikė į vartus, o po Edgaro Mastianicos smūgio vartininkas Paulius Kaktavičius vėl sužaidė įspūdingai.

 

„Žalgiris” atakos rezultatą davė jau per pridėtinį laiką. Už pražangą prieš T.Gražiūną baudos aikštelėje skirtą 11 metrų baudinį realizavo komandos atakų lyderis I.Morinas – dramatiškos lygiosios 1-1.

 

8 turo rungtynių statistika

Vilniaus „Vingio” stadionas, 200 žiūrovų
Teisėjas – Saulius Dirda
Vilniaus MFD „Žalgiris” 1 – 1 „Mažeikiai”
52′ (0 – 1) Tadas Jurkus
90+2′ (1 – 1) Igoris Morinas (11m.)

 

 www.futbolas.lt