"Mažeikiai" tapo I lygos lyderiais, "Žalgiris" ir "Šilutė" išsiskyrė taikiai

Futbolas.lt
Sekmadienį Lietuvos I lygoje įvyko trys 6-ojo turo susitikimai. Pirmenybių lyderiu tapo „Mažeikių” klubas netikėtai svečiuose įveikęs Alytaus „Alytį”. VMFD „Žalgiris” ir „Šilutė” pasidalino po tašką, o Klaipėdos „Glestum” privertė pasiduoti Jonavos „Lietavą”. Centriniame turo mače „Žalgiris” susitiko su „Šilute”. Abi komandos pernai dar grūmėsi A lygoje, o šį kartą susitiko kaip vienos I lygos favoričių. „Žalgiriečiams” šiame mače trūko trijų svarbių žaidėjų dėl traumos negalėjo žaisti saugas Arminas Vaskela, dėl ligos – puolėjas Igoris Morinas, o gynėjas Igoris Steško jau kurį laiką yra išvykęs į trenerių kursus Turkijoje.

 

„Šilutei” dėl traumos nepadėjo gynėjas Marius Kazlauskas ir saugas Donatas Navikas, dėl diskvalifikacijos – gynėjas Mindaugas Bagužis, o brazilas Leo yra išvykęs dėl šeimyninių aplinkybių.

Pačioje mačo pradžioje šanso įmušti neišnaudojo Vygandas Zubavičius, kuriam nepavyko įveikti vartininko Piotro Dubrovskio. Pirmajame kėlinyje „Šilutė” daugiau kontroliavo kamuolį, tačiau priartėti arčiau „Žalgirio” vartų sugebėdavo retai. Beveik visi šilutiškių smūgiai skriejo pro šalį ir itin rimtos grėsmės P.Dubrovskio ginamiems vartams nesukėlė.

Po pertraukos svečiai iš Šilutės prisitaikė ir pora kartų pavojingai atakavo iš toli, tačiau P.Dubrovskiui pavyko apginti savo vartus. Vėliau šansą turėjo Artūras Jeršovas, bet po jo smūgio galva kamuolys skriejo šalia vartų.

Per paskutines dvidešimt minučių didesnį ryžtą iškovoti pergalę rodė „Žalgiris”. Bene geriausią šansą turėjo Arvydas Veikutis, po kurio smūgio baudos aikštelėje kamuolys atiteko tiesiai Arnui Lekevičiui. Dar pora kartų šeimininkų aštrūs perdavimai iš kraštų adresato nepasiekė, o paskutinės progos neišnaudojo „Šilutė” – po kampinio Vytautas Birškys pataikė tiesiai į vartininką.

Dvikovai pasibaigus lygiosiomis 0-0 „Žalgiris” pakilo į antrąją vietą, tačiau yra sužaidęs rungtynėmis daugiau.

„Rezultatas nėra blogas. Bet buvome labiau verti pergalės už varžovus. Tiesiog nusisuko sėkmė. Jeigu būtume išnaudoję susikurtas progas, tikrai būtume laimėję. Šansų tikrai turėjome”, – dvikovą tinklapiui Futbolas.lt vertino „Šilutės” strategas Svajūnas Česnulis.

Jo oponentas Mindaugas Čepas sutiko, jog pavojingesnės buvo šilutiškių atakos: „Progų turėjome ir mes, ir „Šilutė”. Bet vertinant objektyviai, tenka pripažinti, kad „Šilutės” progos buvo rimtesnės. Džiugino tai, kad mūsų vaikinų akys degė noru laimėti, nors varžovas buvo tikrai pajėgus. Kaip ten bebūtų – gaila, kad nelaimėjome namuose.”

Pirmąjį pralaimėjimą čempionate patyrė „Alytis”, kuris savo aikštėje Marijampolėje pralaimėjo „Mažeikių” futbolininkams.

Iki rungtynių pabaigos likus žaisti apie 20 minučių, mažeikiškiai pirmavo „sausu” rezultatu – 2-0. Tačiau netrukus jaunasis alytiškis Erikas Grigaliūnas rezultatą sušvelnino.

„Mažeikiai” rungtynes baigė ne pilnos sudėties: 89-ą minutę raudoną kortelę prieš save išvydo nugalėtojų komandos puolėjas Tomas Kizevičius.

„Vakar sakiau, kad sieksime lygiųjų, bet slapčia visi galvoja apie pergalę. Susidūrėme su puikiai organizuotu žaidimu, kokio dar nematėme. Priešininkas visas rungtynes laikė žaidimo vadžias savo rankose, rodė gerą komandinį žaiidmą ir turėjo daug progų. Nors mes irgi atlikome keletą smūgių”, – pasakojo „Mažeikių” treneris Nerijus Gudaitis.

Jis prisipažino, jog šiame mače fortūna nusišypsojo jo auklėtiniams: „Prisipažinsiu, kad net nesame arti tokio komandinio žaidimo, kokį rodo „Alytis”. Tačiau išėjo taip, kaip futbola dažnai būna – viena komanda sukuria progas, o kita jas realizuoja. Labai džiaugiamės šiuo puikiu rezultatu.”

Taškų I lygoje ir toliau nesugeba iškovoti Jonavos „Lietava”. Jonaviškiai lygos autsaiderių susitikime išvykoje 0-2 nusileido Klaipėdos „Glestum”. Uostamiesčio komandai  tai buvo pirmoji pergalė šį sezoną.

 

www.futbolas.lt