Šeštadienio receptas…

Ridikėlių salotos su morkomis ir apelsinais

Jums reikės:
apie 100 g raudonųjų ridikėlių,
4 vidutinio didumo šviežių morkų,
žalių mėtų lapelių,
šviežių žalių kalendrų lapelių,
2 besėklių apelsinų,
½ arbatinio šaukštelio malto cinamono,
½ arbatinio šaukštelio cukraus,
1 – 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių,
druskos.


Paruošimas:

Morkas ir ridikėlius nuplauti, supjaustyti labai plonomis riekelėmis ir sudėti į dubenį.

Apelsinus nulupti, supjaustyti gabaliukais ir sudėti kartu su morkomis ir ridikėliais. Sultis, likusias pjaustant apelsinus, supilti į kitą nedidelį dubenėlį, sumaišyti su citrinų sultimis, cinamonu, cukrumi ir druska ir užpilti ant morkų, ridikėlių ir apelsinų mišinio. Suberti susmulkintus žalių mėtų ir kalendrų lapelius ir viską atsargiai sumaišyti. Salotas dėti į šaldytuvą, palaikyti apie 1 val., tada paragauti ir tiekti.

 

 

SKANAUS…