Mažeikių rajono policijos komisariato ir Saldus rajono policijos valdybos pareigūnų persekiojimo per sieną pratybos

 

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos ir Latvijos Respublikos Vyriausybės 2006-06-07 susitarimu „Dėl bendradarbiavimo kovojant su organizuotu nusikalstamumu bei kitais nusikaltimais ir dėl bendrų veiksmų pasienio teritorijose“, Policijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (toliau-PD prie LR VRM) ir Latvijos Respublikos valstybinės policijos 2007-11-16 susitarimu Nr. 5-IN-153 „Dėl bendradarbiavimo per sieną“, 2007-11-28 Lietuvos policijos generalinio komisaro ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie LR VRM vado įsakymu Nr. 5-V-782/4-1072 patvirtintu „Asmenų persekiojimo kertant LR vidaus Europos Sąjungos sieną vykdymo tvarkos aprašu“ bei PD prie VRM 2009-01-14 raštu Nr. 5-S-246 „Dėl persekiojimo kertant sieną pratybų“ ir siekiant patikrinti Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato bei Latvijos Respublikos Saldus rajono policijos valdybos pareigūnų pasirengimą vykdyti persekiojimo per sieną operacijas bei išanalizuoti galimus trūkumus, šiandien, tai yra gegužės 20 d., buvo vykdomos bendros Mažeikių rajono policijos komisariato ir Saldus rajono Policijos valdybos pratybos.

 

Organizuojamų pratybų tikslas- patikrinti Mažeikių rajono policijos komisariato ir Saldus rajono Policijos valdybos pareigūnų pasirengimą vykdyti užduotis persekiojimo per valstybės sieną metu.

Persekiojimo per Lietuvos-Latvijos sieną pratybos prasidėjo 10.00 val., telefonu 112 paskambinus į Mažeikių r. PK Operatyvaus valdymo poskyrį ir pranešus apie eismo įvykį, įvykusį kelių Mažeikiai-Laižuva ir Žiogaičiai-Purvėnai sankirtoje ties Žiogaičių kaimu, kurio metu žuvo dviratininkas, o įtariamasis iš eismo įvykio pasišalino ir nuvažiavęs Mažeikių miesto kryptimi juda link Latvijos Respublikos sienos. Prasidėjęs persekiojimas iš Lietuvos Respublikos Mažeikių rajono į Latvijos Respublikos Saldaus rajoną sėkmingai, sulaikius persekiojamą asmenį, baigėsi apie 11 valandą.    

 

Persekiojimo, pradėto Latvijos Respublikos Saldus rajone ir tęsiamo Lietuvos Respublikos Mažeikių rajone, perėmimo ir sulaikymo operacija prasidėjo 12. 07 val., gavus telefoninį pranešimą, kad Latvijos Respublikos Navadnieki seniūnijoje esančioje parduotuvėje „Robežas“ įvykdytas apiplėšimas ir, kad įtariamasis iš įvykio vietos pasišalino ir nuvažiavo Ezerės seniūnijos kryptimi. Mažeikių r. PK pareigūnai, vadovaudamiesi Policijos patrulių veiklos instrukcijos nuostatomis, užblokavę kelią, sustabdę persekiojamą automobilį bei sulaikę juo važiuojantį persekiojamą asmenį, operaciją baigė 12. 30 val.

Galima teigti, jog pratybos praėjo sklandžiai, be didesnių trūkumų, na, o pratybų tikslas bei operacijai keliami uždaviniai, įvykdyti. Pareigūnai turėjo galimybę pagerinti teorines, praktines žinias ir sustiprinti parengtį vykdant nusikaltėlių persekiojimą ir sulaikymą per Lietuvos Respublikos sieną.

 

Mažeikių policijos komisariatas