Šiemet gyventojai teisingų elektroninių deklaracijų teikė daugiau

 

Šiemet gyventojai teisingų elektroninių deklaracijų teikė daugiau. 2009 m. gegužės 20 d., Telšiai. Telšių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Telšių AVMI) informuoja, kad šių metų gyventojų pajamų mokesčio deklaravimo laikotarpiu Telšių apskrities mokesčių mokėtojai pateikė daugiau kaip 50 tūkstančių gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) deklaracijų, apie 2500 turto deklaracijų bei daugiau kaip 25 tūkstančius prašymų skirti paramai iki 2 proc. sumokėtos GPM sumos.

 

„Šiemet GPM deklaravimo procesas vyko sklandžiai – gyventojai pateikė daugiau teisingų elektroninių deklaracijų nei ankstesniais metais, – pastebi Telšių AVMI viršininko pavaduotoja Lolita Petrutytė. – Mokesčių mokėtojų patogumui sukurtos naujovės paskatino visuomenę aktyviai naudotis elektroninėmis paslaugomis. Naudojantis Elektronine deklaravimo sistema pateikta 93 proc. deklaracijų. Taip teikti deklaracijas patogu kiekvienam – sutaupoma ne tik nemažai laiko, bet ir išvengiama kritinių klaidų, kurias iš karto parodo elektroninio deklaravimo programa”.

Deklaruoti pajamas ar skirti paramą elektroniniu būdu galėjo ir asmenys, neturintys namuose kompiuterio ar interneto prieigos, nes VMI sėkmingai bendradarbiauja su Viešųjų interneto prieigos taškų asociacija, turinčia per 800 taškų visoje Lietuvoje.

 

Telšių apskrityje yra 55 tokie taškai. Praėjusiais metais jų buvo 19. Šių metų gyventojų pajamų mokesčio deklaravimo laikotarpiu iš Telšių apskrityje esančių VIP taškų ir seniūnijų gauta apie 1500 gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų ir beveik 900 prašymų pervesti iki 2 proc. pajamų mokesčio sumos paramos gavėjams. ,,Šiemet kaimiškų vietovių gyventojai buvo aktyvesni – pateikė gerokai daugiau deklaracijų ir prašymų, – sako L. Petrutytė. –  Praėjusiais metais

 

Telšių apskrityje iš VIP taškų ir seniūnijų sulaukėme daugiau kaip 1000 gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų ir beveik 600 prašymų pervesti iki 2 proc. pajamų mokesčio sumos paramos gavėjams“. Šių metų gyventojų pajamų mokesčio deklaravimo laikotarpiu iš Telšių rajone esančių VIP taškų ir seniūnijų gauta beveik 600 gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų ir daugiau kaip 200 prašymų pervesti iki 2 proc. pajamų mokesčio sumos paramos gavėjams.

 

Šių metų gyventojų pajamų mokesčio deklaravimo laikotarpiu iš Telšių rajone esančių VIP taškų ir seniūnijų gauta beveik 600 gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų ir daugiau kaip 200 prašymų pervesti iki 2 proc. pajamų mokesčio sumos paramos gavėjams.

 

Šių metų gyventojų pajamų mokesčio deklaravimo laikotarpiu iš Telšių rajone esančių VIP taškų ir seniūnijų gauta beveik 600 gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų ir daugiau kaip 200 prašymų pervesti iki 2 proc. pajamų mokesčio sumos paramos gavėjams. Šių metų gyventojų pajamų mokesčio deklaravimo laikotarpiu iš Telšių rajone esančių VIP taškų ir seniūnijų gauta beveik 600 gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų ir daugiau kaip 200 prašymų pervesti iki 2 proc. pajamų mokesčio sumos paramos gavėjams.

Šiuo metu daugiau kaip 31 tūkst. Telšių apskrities mokesčių mokėtojų, teisingai užpildžiusių GPM deklaracijas ir jas pateikusių elektroniniu būdu, jau susigrąžino per 15 mln. litų GPM permokos.

Telšių AVMI primena, kad norintys susigrąžinti GPM permoką gyventojai teikti ir tikslinti deklaracijas gali dar 5 metus. Pateiktų prašymų pervesti paramą po gegužės 4 d. VMI nebepriima.

 

www.infomazeikiai.lt