Smagios anglų kalbos “pamokos”!

         Jau tapo tradicija kasmet pavasarį Kalnėnų vidurinėje mokykloje susiburti į angliško humoro vakaronę. Tokio smagaus renginio tikslas – suteikti moksleiviams progą atitrūkti nuo akademinės kasdienybės ir praktiškai panaudoti anglų kalbos žinias ir gebėjimus. Kiekvienas dalyvis gali pajusti, kaip malonu kartais mokėti ir suprasti ne vien savo gimtąją kalbą, bet ir sugebėti susikalbėti, pajuokauti su savo bendraamžiais užsienio kalba. Šiais metais į renginį pakvietėme Ventos mokyklos mokytojus ir mokinius.
       Mokiniai stebino savo aktoriniais gebėjimais, išradingumu ir meniškumu, geru anglų kalbos mokėjimu. Jų gyva ir linksma angliško humoro vaidyba pamalonino anglų kalbos mokytojus, nes tai puikiai parodė, kad mokiniai supranta ne vien užsienio kalbos žodžius, bet ir angliško humoro subtilybes.

       Renginį buvo patikėta vesti 10 kl. mokinėms (mokyt. O. Pileckienė). Jauniausieji mokiniai (mokyt. N.Surplienė ir mokyt. E.Piilberg) renginį pradėjo smagia angliška dainele “If you`re happy and you know it”. Žaismingas ir energingas dainavimas, plojimai, trepsėjimai privertė visą salę prisijungti prie jų pasirodymo.
       Mokytojos N.Lukauskienės  mokiniai vaidino seną anglišką pasaką “Lazy Jack”. Nesupratingas Džekas niekaip negalėjo teisingai įvykdyti savo mamos pamokymų. Įtikinanti mokinių vaidyba ir aiški dikcija privertė žiūrovus smagiai pasijuokti.
       Mokytojos O.Pileckienės šeštokai padainavo dainelę  “What would you like to eat?”. Tai buvo padavėjo ir užsakovės linksmas pokalbis restorane. 7 kl. mokiniai suvaidino šešių angliškų anekdotų savo interpretacijas: “New born brother”, “The purse with two coins”, “Buy a trap for the mouse in your house”,  “Why aren’t you married, Fred ?”,  “At the doctor’s”, “At school” (mokyt. O.Pileckienė). Šie septintokai jau ne pirmus metus renginyje pristato savo vaidinimus. Galima pasakyti, kad jie jau patyrę aktoriai, o išradingumo ir savarankiškumo jiems netrūksta.
       Mokytojos J.Slančiauskienės 7A kl. mokiniai žiūrovus prajuokino šmaikščiais įvykiais iš žmonių gyvenimo „The facts from people‘s lives“. Taip pat jie sudainavo nuotaikingą dainelę.
       Mokytojos R.Stonkuvienės mokiniai suvaidino du linksmus vaidinimus „ The God in a bathroom“ ir „On a bus“.
       „Ventos“ vidurinės mokyklos mokiniai kartu su savo mokytojais I.Urboniene ir R. Kurčinskiene pralinksmino visus išradingomis ir šmaikščiomis istorijomis „The twelfth fisherman“ ir „ Dead Fluffy“. Prastai skaičiuojantys žvejai ir mirusį triušį išmaudęs ir atgal į narvą įdėjęs kaimynas popietei suteikė dar daugiau žaismingumo.
       Nemažiau gerų emocijų suteikė žaidimai „Pridėk trūkstamą detalę“ ir „Twister“. Ir šeimininkai, ir svečiai  noriai dalyvavo nuotaikingose rungtyse. Komandos nariams reikėjo užrištomis akimis priklijuoti trūkstamas detales nupieštam gyvūnėliui. Nesvarbu, kad ne visiems pavyko pataikyti, svarbu, kad tos akimirkos mokiniams buvo smagios. Na, o „Twister“ visus dalyvius pakvietė į vieną bendrą šokį. Smagu buvo žiūrėti į gražiai ir tiksliai šokančius mokinius, kurie išmoko judesius ir išbandė šį linksmą, jaunatvišką ir sportišką šokį tiesiog renginio metu. O mokytojais šiame pasirodyme buvo patys mokiniai.

 Straipsnio autorė Kalnėnų vidurinės mokyklos anglų kalbos mokytoja Olga Pileckienė.
{morfeo 22}