AB "Mažeikių nafta" ir savivaldybės bendromis jėgomis festivalis „Mažeikiai 2009“ įvyks

 

Mažeikių rajono savivaldybė sulaukia vis daugiau gyventojų klausimų, susijusių su tarptautiniu meno festivaliu „Mažeikiai 2009“. Savivaldybės mero Vilhelmo Džiugelio teigimu, trečiasis meno festivalis įvyks net ir sunkmečiu. Tokį sprendimą, anot rajono vadovo, priėmė valdančioji koalicija. „Valdančioji koalicija nutarė nenutraukti gražios tradicijos ir organizuoti festivalį.

 

 

Savivaldybės biudžete tam numatyta 50 tūkst. litų. Džiugu, kad renginį finansiškai parems ir AB „Mažeikių nafta“, – sako meras. Festivalis, pasak Kultūros skyriaus vedėjos Angelės Rupkutės, tradiciškai prasidės vasarą, birželio 5 d., Sedos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų bažnyčioje IX –jo V. Mačernio festivalio atidarymo koncertu ,,I-oji Vizija“. Nuo liepos 25 d. iki lapkričio 30 d. tikimasi surengti dar dešimt pasirodymų.

Festivalio meno vadovas, Mažeikių muzikos mokyklos direktorius Ričardas Grušas įsitikinęs, kad pasirodysiančių atlikėjų bei kolektyvų lygis itin aukštas ir festivalis bus didžiulė šventė ne tik mažeikiškiams, bet ir aplinkinių rajonų gyventojams.

Liepą Mažeikių kultūros centre koncertuos įspūdingas Marimbų orkestras iš Valensijos (Ispanija). Tai šeštasis orkestro turas po Europą. Ne mažiau įdomus vargonininko, tarptautinio vargonininkų festivalio Vilniuje dalyvio, Henrik Gwardak iš Alandų salų (Suomija) koncertas, vyksiantis rugpjūčio 7 d. Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Rugpjūčio 29 d. Kultūros centre simfoninės muzikos mėgėjus sukvies koncertas ,,Naujus mokslo metus pasitinkant“.

Jame dalyvaus Austrijos ir Lietuvos jaunimo simfoninis orkestras (diriguos prof. Saulius Sondeckis). Rugsėjo 18 d. Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje pasirodys senovinės muzikos ansamblis „Affectus“ iš Vilniaus. Rugsėjo 30 d. Kultūros centre koncertuos GLASS DUO ansamblis iš Lenkijos Gdansko miesto. Tarptautinės mokytojų dienos proga planuojamas Klaipėdos universiteto sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ koncertas.

Kultūros centro direktorė Krista Kinčienė akcentuoja, kad Mažeikių festivalio atgarsiai girdimi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse, todėl nebėra sunku pasikviesti atlikėjus. Kai kurie jų patys siūlosi dalyvauti.

A. Rupkutės teigimu, trečiasis tarptautinis meno festivalis „Mažeikiai 2009“ ne vienintelis didžiulis renginys, kuriam ruošiasi kultūros darbuotojai.
„Gegužės 30 d. Mažeikiuose vyks Telšių apskrities dainų šventė. Liepos pradžioje kolektyvai išvyksta į respublikinę dainų šventę. Jau dabar ruošiamasi rugpjūčio mėnesį rengiamai fotomenininkų parodai „Gyvos Žemės mintys“, – vardija Kultūros skyriaus vedėja.

 

www.infomazeikiai.lt informacija.