Jubiliejinis gyvojo garso klaisikinės muzikos koncertas „Muzikai širdimi tarnauju…“

 

 

Paramos fondas „Auksinis strazdas“ pristato jubiliejinį gyvo garso klasikinės muzikos koncertą  muzikos mūzos tarnams „Muzikai širdimi tarnauju…“ Paramos fondas kartu su koncerto žvaigždėmis š.m. balandžio 28 d. 15.00 val ir gegužės 6d.  13.00 val. Mažeikių Muzikos mokykloje organizuoja labdaringus seminarus-„masterclass“ būsimiems muzikos tarnams.

 

Seminarus ves Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro Operos studijos pedagogai maestro Virgilijus Noreika ir maestro Vytautas Viržonis. Savo scenine patirtimi dalinsis Rasa Juzukonytė, Vaidas Vyšniauskas, Jovita Vaškevičiūtė, o savo patarimus choriniame žanre dalins Kauno valstybinio choro vadovas, dirigenntas Petras Bingelis. Šokių seminarą būsimiem šokėjams ves Lietuvos operos ir baleto teatro primadona, balerina Loreta Bartusevičiūtė-Noreikienė.

Dar antikos laikais muzika buvo laikyta dieviškuoju menu. Pitagoras ir jo pasekėjai susiejo muzikos harmonijos sandarą su kosmogonine tvarka. O graikų ir romėnų mitologijoje veikė nuostabiosios devynios mokslų ir menų mūzos.

Viena iš jų – Muzikos mūza- Euterpė.  Šiai  mūzai jau 15  metų tarnauja sopranas Rasa Juzukonytė ir tenoras Vaidas Vyšniauskas. 50 metų šios mūzos tarnas  – tenoras ir daugelio Lietuvos operos žvaigždžių mokytojas, maestro Virgilijus Noreika , 55 kūrybos metus švenčia orkestro dirigentas maestro Vytautas Viržonis, o 40 metų muzikai tarnauja Kauno valstybinis choras (vadovas Petras Bingelis).

Savo kolegas ir mokytojus kūrybinio jubiliejaus proga pasveikins kylanti operos solistė, mecossopranas Jovita Vaškevičiūtė. Jei senosiose epochose, muzika buvo spraudžiama į įvairius formos, struktūrinius rėmus, buvo “skaičiuojama”, tai arčiau mūsų dienų muzikos garsai pradėti naudoti emocijoms, išgyvenimams išreikšti. Romantizmo epochoje tiesiog išsiskleidžia gaivus, prisirpęs ir raudonas kaip ugnis operos žanras.

Koncerto programoje išgirsite pačias garsiausias, romantiškiausias ir ryškiausias klasikinės muzikos autorių G. Puccini, G. Verdi, G.Rossini, C. Saint-Saėns, J. Massnet, G. Bizet, F. Lehar, J. Strausso operų ir operečių arijas bei A. L. Weberio, F. Schuberto, B. Dvariono dainas. Koncertą veda – šmaikštaus žodžio meistras, šiemet švenčiantis savo asmeninį 60 metų jubiliejų, – Vytenis Pauliukaitis.

Koncerto organizatorius paramos fondas „Auksinis strazdas“- tai pelno nesiekianti organizacija, padedanti jauniems menininkams atskleisti savo talentą, esamoms talentingoms asmenybėms jį puoselėti, o senjorams –  grįžti ir vėl pasijusti reikalingiems Lietuvai ir jos kultūrai.
2009 m. gegužės 14 d. jubiliejinį koncertą „Muzikai širdimi tarnauju…“ pradės Mažeikių muzikos mokyklos mokiniai, choras „Draugystė“ ir šokių kolektyvas „ Kauškutis “.

Laukiame jūsų gegužės 14 dieną 19 valandą  Mažeikių kulturos centre.

 

www.infomazeikiai.lt informacija.