Kad Velykos alsuotų spalvomis

Alfa.lt

Vis dažniau velykinis stalas puošiamas ne tik margučiais, bet ir pavasarinėmis gėlėmis. Dažnuose namuose gali rasti išsprogusių medžio šakelių ar velykinės žolės kompozicijų. Susikurtos puokštės ar žiedų kompozicijos ne tik praskaidrina nuotaiką švenčių metu, bet ir suteikia namams žavesio.


Žydintys krūmai namams ir sodui

Vienos populiariausių šio pavasario gėlių – hortenzijos. „Šiais metais pirkėjai jų itin ieško. Dominuoja rožinės, mėlynos, violetinės hortenzijų spalvos. Šios gėlės, kaip ir narcizai ar tulpės – atbundančios gamtos pranašai, – sako UAB „Žiežmarių gėlės“ agronomė Virginija Budrevičienė. – Jų ryškios spalvos puikiai tinka namams visą pavasarį, bei įkvėpia gyvybės velykiniam stalui.“

Hortenzijos populiarios ir dėl to, kad tai daugiametis augalas. Vasarą jį galima pasodinti sode ir po metų žydintis krūmas gali tapti viso sodo puošmena. Specialistai pataria žydintį sodinuką pirkti vazonėlyje. Jo lapai turi būti sodriai žalios spalvos. Vešliausiai žydės pasodinti derlingoje, trąšioje, nekalkingoje, rūgščioje dirvoje.

 

Renkasi egzotinius augalus
Šį pavasarį specialistai pastebėjo išaugusį egzotinių augalų populiarumą, žmonės renkasi ne vien žydinčius, bet ir lapinius augalus.

Pasak Virginijos Budrevičienės, žmonės namus puošia įspūdingai atrodančiomis kokosinėmis palmėmis. Populiarios dracenos, jukos ir kavos medeliai, kurie jau sukrovė pumpurus ir ruošiasi žydėti.

„Juk malonu gurkšnoti kava prie stalo, ant kurio žydi dailus kavamedis. Tuomet ir kava skanesnė atrodo“,– sako V. Budrevičienė.

Nauji augalai kiekvieną sezoną
Atsižvelgdami į klientų poreikius, „Žiežmarių gėlių“ specialistai šiemet užaugino per 10 tūkstančių puansetijų, per 8 tūkstančius begonijų, taip pat surfinijų, azalijų, sprigių. Labiausiai mėgstamos yra baltos, rožinės, gelsvos ir melsvos šių gėlių spalvos.

Mėgstantiems kambarius puošti žydinčių gėlių vazonėliais, gėlių augintojai siūlo visą paletę spalvų stambiažiedžių gvazdikų, taip pat grakščių mažaūgių herberų, kurių žiedai primeną saulę.

Dar viena šio sezono naujiena – pelargonija, kuri auga stati, kaip kolona. Šios rūšies pelargonijos yra pasodintos į didelės talpos vazonus ir auga 1 metro aukščio.

Velykoms švieži prieskoniai

Kad ant Šv. Velykų stalo ne tik žydėtų gėlės, bet ir paruoštas maistas subtiliai kvepėtų ir įtiktų net gurmanui, siūlome šviežių prieskoninių augalų. Taip pat patiekalus galite pagardinti bei paruošti šviežią arbatą čiobrelių ar populiarių Indinių mėtomis.