Apsilankymas seniūnijose tęsiasi

 

Kovo pabaigoje, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato viršininkas Aurijus Jusys, Prevencijos poskyrio viršininkas Arūnas Bubliauskas, tęsė apsilankymą seniūnijose. Šį kartą buvo apsilankyta Reivyčių, Laižuvos, Viekšnių seniūnijose, susitikta su šių seniūnijų seniūnais, pavaduotojais, bendruomenių pirmininkais, seniūnijų socialinio darbo organizatoriais, mokyklų direktoriais.

Kaip ir anksčiau apsilankytose seniūnijose, taip ir šiose, buvo išklausytos vietinės problemos, viršininkas A. Jusys trumpai supažindino pasitarimo dalyvius su Mažeikių rajono policijos komisariato veikla, uždaviniais, rezultatais, akcentavo apie šiuo metu vykdomas prevencines priemones, jų tikslingumą, naudingumą, užkertant kelią teisės pažeidimams ir nusikaltimams, kad laiku pastebėjus smulkius pažeidimus, būtų galima kuo greičiau užkirsti kelią galimiems teisės pažeidimams ar nusikaltimams, taip pat  aptartas Viešosios tvarkos užtikrinimas masinių renginių metu, akcentuota, jog policijos pareigūnai ypač didelį dėmesį turi kreipti į  jaunimo susibūrimo vietas, tikslu užtikrinti viešąją tvarką bei apsaugoti visuomenės turtą.
Atsižvelgdamas į kylančias nusikalstamumo grėsmes bei siekdamas efektyvinti vykdomą prevencinę veiklą, Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos paskelbė naują, ilgalaikę kompleksinę prevencinę priemonę „Saugią aplinką kurkime kartu“. Su šios priemonės pagrindinėmis veiklos kryptimis, siekiamais tikslais, priemonių planu detaliai supažindino A. Bubliauskas,  Prevencijos poskyrio viršininkas. Buvo nutarta, jog bendruomenės taip pat  prisidės prie saugios aplinkos kūrimo, stengsis, kad šios priemonės vykdymas būtų kuo efektyvesnis.

 

www.infomazeikiai.lt ir Mažeikių policijos informacija.