Reguliariajame sezone "Mažeikiai" liko treti

 

Mažeikių „Mažeikiai” šiame NK reguliariajame sezone liko trečioje vietoje ir patekę tarp 4 stipriausių komandų gavo tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį. Mažeikiai sezoną pradėjo užtikrintai iškovodami dvi pergales iš eilės, tačiau vėliau teko praryti pralaimėjimo kartėlį: pralaimėjimai išvykoje bei namuose. Tačiau tai buvo tik pasekmės dėl nepilnai susižaidusios komandos, nes iškovoję dar dvi pergales iš eilės ir patyrę vieną pralaimėjimą, Mažeikių krepšininkai iškovojo net 14 pergalių iš eilės.

Pirmąjame rate suklupę vos 3 kartus mažeikiškiams antrąjame to pakartoti nepavyko. Kiekvienos rungtynės išvykose būdavo lyg perėjimas į aukštesnį lygmenį – svečiuose mažeikiškiai iškovodavo sudėtingas pergales arba nusileisdavo net ir tiems varžovams kuriuos savo aikštėje triuškindavo. Tačiau mažeikiškiai per visą reguliarujį sezoną savo aikštėje suklupo vos du kartus – NKL pirmoje pozicijoje esančiam „Juventus LKSK” klubui, bei antroje – „Rūdupio” ekipai. Jei lygintumėme sezoną su praėjusiu, šis beveik idealus.

Naudingiausiu žaidėju po reguliariojo sezono „Mažeikių” ekipoje tapo praėjusių metų NKL naudingiausias žaidėjas Marijus Norkus kuris šį sezoną renka po 15,4 taško, atkovoja po 6,7 kamuolio, atlieka po 2,4 rezultatyvaus perdavimo, perima po 1,6 kamuolio, klysta 2,3 karto bei renka vidutiniškai po 16,9 naudingumo balo. Marijus Norkus yra ne tik naudingiausias „Mažeikių” komandoje, bet užima ir 5-ają vietą tarp lygos naudingiausių žaidėjų.

Naudingiausias šį sezoną yra Pasvalio „Pieno žvaigždžių” legionierius Jasonas Warrenas kuris renka po 18,7 naudingumo balo. Antroje vietoje iš Šilutės į taip pat „Pieno žvaigždžių” komandą perėjęs kitas legionierius Bryanas Harrisonas kuris renka po 17,55 naudingumo balo.

Mažeikių krepšininkai ketvirtfinalyje susitiks su Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės” ir Anykščių „Puntuko” poros nugalėtoju. Mažeikiai prieš šias ekipas abu kartus šventė pergales: prieš klaipėdiečius išvykoje 65:61 ir namuose 84:73, prieš Anykščių komandą 66:62 ir namie 88:71.

 

www.kkmazeikiai.xz.lt