Savivaldybėje pradeda veikti pagalbos telefono linija

Sausio 30 d. Mažeikių rajono savivaldybėje pradeda veikti Pagalbos telefono linija. Paskambinę numeriu 55037 arba 8 800 10011 gyventojai turės galimybę pranešti apie problemas, kurias gali išspręsti Savivaldybės institucijos ar jai pavaldžios įstaigos (galbūt jos buvo vilkinamos ir nesprendžiamos), pasiūlyti savas idėjas, kaip reikėtų tvarkyti Mažeikių rajoną, pasidžiaugti valstybės tarnautojų darbu arba juos pabarti.
Iš visų telefono tinklų skambučiai priimami nemokamai.

„Mažeikiškiai, kaip ir visas pasaulis, pajautė krizės padarinius, baiminasi dėl ateities. Baimė yra kančia. Baimė kartais verčia pasijausti vienišu, bejėgiu, besisukančiu lyg užburtame rate. Savivaldybė privalo tapti institucija, kuria galima pasitikėti, kuri stengiasi padėti spręsti susikaupusias gyventojų problemas. Jokiu būdu negaliu teigti, kad iki šiol tai nebuvo daroma. Tiesiog kartais įsprausti į teisės aktų rėmus valstybės tarnautojai pamiršta svarbiausią bendrystės principą – žmogišką jautrumą“, – sakė Savivaldybės administracijos direktorius Bronius Kryžius, kurio iniciatyva ir buvo įrengta Savivaldybės pagalbos telefono linija.

Paskambinus numeriu 55037 arba 8 800 10011, įsijungs automatinis atsakiklis. Po signalo skambinantysis turės pasakyti savo vardą, pavardę, telefono numerį, kuriuo Savivaldybės darbuotojai galėtų susisiekti, bei pranešti jam svarbią informaciją. Direktorius B. Kryžius garantavo, kad bus sprendžiamos visos išsakytos problemos. Į anoniminius skambučius nebus reaguojama.

Pagalbos telefono linija įrengta Ryšių su visuomene skyriaus vedėjos Virginijos Steponavičienės kabinete. Išskyrus vedėją, daugiau niekas negalės išklausyti pateiktos informacijos. Skambinusiųjų konfidencialumas garantuojamas.