Žalgiriečiai ieško šviesos tunelio gale

www.vtv.lt

Kauno „Žalgirio” krepšininkai baigė pasirodymą vyrų Eurolygos turnyre, tačiau komandos treneris nosies nenukabina ir teigia, kad pasirodyta pagal galimybes, skelbia „Lietuvos žinios”.

Lietuvos čempionai užvakar per lemiamas rungtynes Ispanijoje 68:90 nusileido galingai komandai „Barcelona”. Pergalė kauniečiams būtų atvėrusi duris į elitinės lygos šešioliktuką.
 
„Žalgiris” rungtynių pradžioje pribloškė varžovus, atitrūkdamas 10:2. Tačiau atsitokėjusi „Barcelona” lietuviams įsisiautėti neleido – netrukus juos pasivijo, o antrajame kėlinuke ir aplenkė. Trečiąjį ketvirtį Barselonos ekipa laimėjo net 27:10 ir galutinai nulėmė mačo baigtį.

 

 „Stengėmės žaisti mobiliai, veržtis krepšio link ir atmesti kamuolį komandos draugui. Mat grumtis su galinga ispanų priekine linija nebūtume įstengę. Pirmojoje rungtynių dalyje šis planas pavyko, tačiau trečiajame kėlinyje „sulūžome”. Kelis kartus suklydome, ir varžovai staigiai atitrūko. Kai „Barcelona” įgyja dviženklį pranašumą, jo panaikinti beveik neįmanoma”, – nesėkmės priežastis vakar Vilniaus oro uoste vardijo Kauno komandos strategas Gintaras Krapikas.

„Po trečiojo kėlinuko tapo akivaizdu, kad nelaimėsime. Per daug kartų prametėme iš po krepšio, o varžovai tokių klaidų neatleidžia”,- „Lietuvos žinioms” sakė puolėjas Jonas Mačiulis.