Gamtos stichijos padariniai įveikiami sutelktu darbu

Sausio 8 d. 8 30 val. vyko Mažeikių rajono savivaldybės vadovų ir administracijos tarnautojų pasitarimas, kuriame svarstyta situacija Mažeikių rajone po sausio 8 d. siautusios pūgos.
Specialistai konstatavo, kad vakar dėl gausaus sniego Mažeikių mieste ir rajone padėtis buvo labai rimta – atitiko visus ekstremalios situacijos skelbimo kriterijus.
„Esant tokiai situacijai, reikia sutelktai dirbti, o ne ekstremalias padėtis skelbti“, – įsitikinęs Savivaldybės administracijos direktorius Bronius Kryžius.
Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Alfonsas Žiulpa informavo, kad Mažeikių mieste visos gatvės yra gana geros būklės, išskyrus Algirdo ir Skuodo gatves. Už šių kelių priežiūrą atsakinga VĮ „Telšių regiono keliai“.

„Šitų gatvių kokybė ypač svarbi, nes ten pramoninis rajonas, todėl vyksta labai intensyvus eismas. Kas bus kaltas, jeigu įvyks kokia nelaimė? Mes! Nes nesugebėjome pareikalauti“, – piktinosi meras Vilhelmas Džiugelis, nurodęs kuo greičiau pateikti raštišką pretenziją dėl nekokybiško darbo VĮ „Telšių regiono keliai“.

 

Administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Paradnikas anksti rytą susisiekė su visais kaimiškųjų seniūnijų seniūnais – visur situacija patenkinama.
Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus pranešė, kad visose Mažeikių rajono mokyklose, išskyrus Žemalės pagrindinę mokyklą, pamokos vyksta. Tiesa, buvo rekomenduota šiandien kaimuose gyvenantiems vaikams neiti į mokyklą, tačiau nemažai vaikų į pamokas atėjo. Renavo pagrindinės mokyklos kai kuriose klasėse nėra elektros. Direktorė Vida Gureckienė patikino, kad pamokos vyksta, mokykla šildoma.
Elektros nėra ir Renavo dvare, kai kur Sedoje. Kurmaičių-Kušlėnų pusėje ant aukštos įtampos laidų užgriuvo medis. Dėl šios priežasties 231 vartotojas liko be elektros. Šiuo metu dirba 9 brigados, todėl tikimasi iki vakaro gedimus pašalinti.

 

Informacijos šaltinis: www.mazeikiai.lt