R. Šiškauskas – geriausiais 2008 m. šalies krepšininkas

Baigėsi Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) pirmą kartą istorijoje surengti geriausio Lietuvos metų krepšininko rinkimai. Geriausiu 2008 metų šalies krepšininku išrinktas Ramūnas Šiškauskas, triuškinama persvara įveikęs visus konkurentus.

Už R.Šiškauską balsavo net 42 proc. rinkimų dalyvių. Puolėjas iš viso surinko 2160 taškų.

Antrąją vietą geriausio 2008 metų Lietuvos krepšininko rinkimuose užėmė Šarūnas Jasikevičius (684), trečias liko Žydrūnas Ilgauskas (576).

Į geriausiųjų penketuką krepšinio gerbėjai taip pat išrinko Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėją Mindaugą Lukauskį (432) ir Kauno „Žalgirio“ lyderį Joną Mačiulį (324).

Rinkimuose trumpąją SMS žinute buvo galima balsuoti už bet kurį krepšininką ar krepšininkę. Krepšinio gerbėjai savo balsų dar skyrė Linui Kleizai, Kšyštofui Lavrinovičiui, Pauliui Jankūnui, Martynui Mažeikai, Justui Sinicai ir Šarūnui Vasiliauskui.

Vienintelė mergina, už kurią balsuota – Kauno „Aisčių“ krepšininkė Santa Okockytė. Už ją buvo atsiųsta 11 žinučių.

Rinkimų dalyviai gaus LKF įsteigtus prizus. Burtų keliu balsavusiems už krepšininkus bus išdalinta Lietuvos rinktinės marškinėliai, 2 kamuoliai ir 5 Lietuvos rinktinės metų kalendoriai.

Šiandien LKF būstinėje Vilniuje į Lietuvą šventinių atostogų trumpam grįžusiam R.Šiškauskui buvo įteiktas geriausio 2008 metų krepšininko prizas. Puolėją apdovanojo LKF prezidentas Vladas Garastas.

– Ramūnai, kaip vertinate šį apdovanojimą?

– Kiekvienas apdovanojimas suteikia džiaugsmo. Geriausio krepšininko rinkimai Lietuvoje, kiek žinau, surengti pirmą kartą, todėl labai smagu gauti šį apdovanojimą. Stengiesi žaisti kuo geriau dėl žmonių, todėl malonu, kai tie žmonės įvertina.

– Ar žinojote, kad vyksta tokie rinkimai, gal sekėte rezultatus?

– Skaičiau pranešimą, kad rinkimai prasidėjo, kad jie rengiami pirmą kartą. Po to dar pačius pirmuosius rezultatus mačiau. Tada dar visi buvo gavę po keletą procentų balsų. Kaip rinkimai vyko toliau, nežinojau.

– Kaip ateityje prisiminsite 2008-uosius? Kokie jie buvo R.Šiškauskui?

– Metai buvo tikrai neblogi. Gaila tik, kad su rinktine nepavyko iš Pekino parvežti medalių. Klube viskas buvo puiku, laimėjome Eurolygą, Rusijos čempionatą.

– Tad iki idealių metų pritrūko tik pergalės olimpinių žaidynių mažajame finale prieš Argentiną?

– Nebūtinai prieš Argentiną. Turėjome galimybių pusfinalyje įveikti ispanus.

– Šiemet laimėjote daug asmeninių apdovanojimų. Gal 2008-uosius galėtumėte pavadinti net geriausiai metais karjeroje?

– 2007 metais su Atėnų „Panathinaikos“ laimėjome irgi visus turnyrus, pirmą kartą tapau Eurolygos čempionu, o su rinktine laimėjome Europos čempionato bronzos medalius. Buvau išrinktas į Europos čempionato simbolinį penketą, tapau geriausiu Lietuvos metų sportininku. Tie metai tikrai buvo nemažiau sėkmingi. Sunku juos lyginti. Pastarieji 2-3 metai man buvo tikrai puikūs. Nežinau, ar sportininkas galėtų dar ko nors daugiau norėti.

 

Šaltinis: krepsinis.net