"Nebijok būti kitoks"

Gruodžio 1 diena – pasaulinė kovos su AIDS diena. Mažeikių „Ventos” vidurinėje mokykloje lapkričio 28 – 29 dienomis jau 5 kartą vyko naktinis šou „Mokame linksmintis be kvaišalų”, skirtas pasaulinei AIDS dienai paminėti. Jame dalyvavo ne tik „Ventos“ vidurinės mokyklos mokiniai, bet ir 10 gimnazistų iš Viekšnių gimnazijos. Renginį organizavo pavaduotoja ugdymui Lijana Pocevičienė, pradinių klasių mokytoja Inga Steponavičienė ir soc. pedagogė Algyra Milieškienė. 

 

AIDS dienos minėjimas „Ventos“ vidurinėje mokykloje prasidėjo jau iš ryto. Mokytoja Violeta Valenskienė kartu su 6b ir 8e klasių mokiniais pademonstravo savo kūrybingumą ir savo mintis išreiškė „aguonų lauku“ – tai žali buteliai su raudonomis servetėlėmis, aptverti „Stop“ linija. Ryte mokykloje taip pat skambėjo Fredžio Merkurio muzika. Pasak pavaduotojos ugdymui Lijanos Pocevičienės, pagrindinis renginio šūkis – „Nebijok būti kitoks”.

 

 

Vakare po dalyvių registracijos, prasidėjo prevencinis renginys „Mokame linksmintis be kvaišalų“, kuriame dalyvavo 50 „Ventos“ vidurinės mokyklos moksleivių ir 10 svečių – Viekšnių gimnazijos gimnazistų. Šio renginio simbolis – juoda ranka su baltu kaspinu. Pasak mokytojos Ingos, balta spalva čia simbolizuoja švarumą ir tyrumą. Naktinio šou programa gerai apgalvota ir labai įdomi. Dalyviai, neatsižvelgiant į jų amžių, buvo suskirstyti grupėmis ir dirbo kartu. Visi kartu diskutavo apie klastingos ligos AIDS pasekmės ir priežastis, žiūrėjo filmą „Pakuta“, kuris paremtas realiais faktais apie žmones, įkliuvusius į alkoholio ir narkotikų liūną, ir jų išgyvenimus. Po oficialios renginio dalies prasidėjo linksmoji dalis: sporto varžybos, šokių maratonas, karaokė.