Per sezoną – 30 vilkų

Pirmadienį, gruodžio 1 d. prasideda naujas, 2008 – 2009 metų vilkų medžioklės sezonas. Per šį sezoną, kaip nustatė Aplinkos ministerija, bus leista sumedžioti 30 vilkų. Medžioklės plotų naudotojai, sumedžioję vilką, turi ne vėliau kaip per 48 valandas apie tai raštu pranešti atitinkamo regiono aplinkos apsaugos departamento rajono (miesto) agentūrai, Kai bus sumedžiota 30 vilkų, jų medžioklės sezonas bus nutrauktas.

„Šiais metais Lietuvoje suskaičiuoti 273 vilkai. Nemažai jų atklysta iš Latvijos, kur vilkų labai gausu, – sakė Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento Biologinės įvairovės skyriaus vedėjas Selemonas Paltanavičius. – Kasmet Lietuvoje šie žvėrys padaro nemažai žalos naminiams gyvuliams, ypač avims. Taikomos gyvulių apsaugos nuo vilkų prevencinės priemonės ne visada veiksmingos. Todėl vilkų populiacija reguliuojama.”

Pastaraisiais metais vilkų medžioklės sezonas prasideda tik gruodžio 1 d. ir trunka iki balandžio 1d. arba baigiamas anksčiau, jeigu nustatytasis vilkų sumedžiojimolimitas yra išnaudojamas. Vienam medžioklės sezonui toks limitas pirmą kartą buvo nustatytas 2005 metais.. Tris sezonus buvo leista sumedžioti po 20 vilkų.

Šiemet Vilniaus universiteto Ekologijos instituto ir Lietuvos žemės ūkio universiteto Miškų ir ekologijos fakulteto mokslininkai rekomendavo leisti sumedžioti ne mažiau kaip 40 vilkų. Jie rėmėsi tyrimų duomenimis, liudijančiais apie augančią vilkų populiaciją ir tuo, kad šių žvėrių prieaugis didesnis nei vykdyto reguliavimo apimtys. Taip pat vilkai padaro daug žalos ne tik naminiams bei laukiniams gyvūnams.

Visuomenės informavimo skyrius