2008 m. lapkričio 26 d.

331 metų diena, 48 metų savaitė.

 

Saulė teka 8:09, leidžiasi 16:02. Dienos ilgumas 07:53.
Mėnulio fazė – delčia.
Temperatūra – dieną 0 iki +2, debesuota, šlapdriba. Vėjas pietvakarių, 5-9 m/s, naktį  +2 iki +4, debesuota su pragiedruliais, trumpalaikiai lietūs. Vėjas vakarų, 3-6 m/s.

 

1942 m. generalinio komisaro Adriano Rentelno potvarkiu uždrausta raštuose vokiečių kalba ir vokiškuose užrašuose vartoti lietuviškas Lietuvos miestų formas. Turėjo būti tik Kauen (Kaunas), Kedahnen (Kėdainiai), Georgenburg (Jurbarkas), Osersee (Zarasai), Wolfsburg (Vilkaviškis) ir t.t.
1941 m. Antrasis pasaulinis karas, Pearl Harboro ataka: iš Hitokapu įlankos link Pearl Harboro, griežtai laikantis tylos radijo eteryje, išvyko šešių lėktuvnešių laivynas.

 

Patarimas -Niekada nesiūk drabužio apsirengęs – prisiūsi mintį.

 

Nepamiršk pasveikinti – Leonardą, Dobilą, Vygintę, Silvestrą ir Vygantę.

 

Dienos anekdotas.

 

Lapkričio 26 dienos horoskopas 12 Zodiako ženklų:

 

 

Avinas

Šiandien dar kartą pamėginkite įkalbėti tą, kuris anksčiau jokiems įtikinėjimams nepasiduodavo. Antra vertus, labai tikėtina, kad pats būsite įkalbėtas imtis kažkokių ne itin protingų veiksmų, susigundysite įsivelti į avantiūrą.

Tauras

Kad ir koks būtų jūsų galutinis tikslas, šiandien jo pasiekti nelemta. Užtat gausite daugybę tarpinių rezultatų, o tarp jų gali pasitaikyti net ir labai naudingų.

Dvyniai

Rizikuojate tapti pajuokos objektu, bet tai dar nereiškia, kad veikiate neteisingai. Nekreipkite dėmesio, tegu kvailiai juokiasi, jie nežino, kaip patys iš šalies atrodo.

Vėžys

Itin nestabilių emocijų diena. Gali būti ir juoko, ir ašarų. Vyresniems ar silpnesnių nervų Vėžiams nepakenktų po ranka turėti valerijono lašų ar ko nors panašaus, kas jums padeda tokiais atvejais.

Liūtas

Pasisemkite sielos ramybės ir kantrybės, jei tik turite iš kur. Šiandien jums prireiks ir vieno, ir kito. Antroje dienos pusėje gali tekti taisyti kažkieno anksčiau padarytas klaidas, dėl kurių šiandien gresia katastrofa.

Mergelė

Tik jūsų paties intuicija galės jums tiksliai pasakyti, teisus esate ar ne. Patarimų ar komentarų klausyti neverta. Kita vertus, į mokytojus nelabai kas ir siūlysis. Apskritai kaip reta tyki ir rami diena.

Svarstyklės

Užgautos ambicijos neleis ramiai ilsėtis. Veiksite triukšmingai ir pompastiškai. Savo skambiomis kalbomis ir garsiais karo šūkiais vienus gąsdinsite, kitus juokinsite. Žodžiu, pramogų pakaks visiems.

Skorpionas

Leiskite savo vaizduotei nuskraidinti jus už šios tikrovės ribų. Pirma, tai visai neblogas būdas psichologiškai pailsėti, antra, ar tikrovė verta to, kad joje liktumėte šiandien?

Šaulys

Jums rūpimos problemos sprendimas visais įmanomais būdais bando išslysti jums iš rankų. Arba apsimeskite, kad jums tai visai nerūpi, arba skubiai ieškokite specialisto pagalbos – vienas jau vargu ar susitvarkysite, bent šiomis dienomis.

Ožiaragis

Kam uždavinėjate klausimus, jei atsakymus ir taip puikiai žinote? Šiandien jums nereikia niekieno pagalbos ar patarimų. Pats neprašykite, o jei siūlo – mandagiai atsisakykite.

Vandenis

Priimdamas svarbų sprendimą, nesiremkite nuojautomis ar spėlionėmis. Jūsų intuicija šiandien tik ir laukia tinkamos progos jus nuvilti.

Žuvys

Įpratimas – antras prigimimas. Šiandien gali tekti rinktis tarp jums įgimto mandagumo (takto) ir galimybės likti sveikam gyvam. Patikėkit, antrasis variantas – geresnis.