"Su elektra draugauju, bet neišdykauju"

Ką skorpionas turi bendra su elektra? O gi tai, jog sužnybia ir nepaleidžia, kaip ir prisilietus prie elektros laido!

Lapkričio mėnesį „VST” Vakarų Lietuvos mokyklų pradinukams pristato akciją „Su elektra draugauju, bet neišdykauju”, kurios metu mokyklose rengiamos egzotinių gyvūnų parodos – pamokos, atskleidžiančios tiek gyvūnų, tiek elektros keliamą pavojų.

 

Lapkričio 19 dieną 8 val. 50 min. Židikų miestelio Marijos Pečkauskaitės vidurinėje mokykloje, adresu Dariaus ir Girėno g. 14, „VST” kviečia vaikučius į egzotiškų, nematytų, įdomių, gyvūnų parodą  – pamoką, kurios metu  pradinukus supažindinsime su galimu grėsmingų gyvūnų ir elektros pavojumi. Egzotiški gyvūnai ir elektra nepavojingi tik tuomet, kai žinome, kaip tinkamai su jais elgtis. Smauglys, švartuotasis driežas, tigrinis varliagyvis, skorpionas – tai tik maža dalis to, ką išvysite renginio „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ metu.

 Akcinė bendrovė „VST” skirsto ir tiekia elektros energiją Vakarų Lietuvoje. Vykdydama tokią veiklą, organizacija siekia užtikrinti, kad iš nežinojimo ar dėl netinkamo elgesio su elektra, neįvyktų nelaimė. Todėl „VST” ypač didelį dėmesį skiria vaikų supažindinimui su elektros teikiama nauda ir galimu pavojumi.

„Akcija „Su elektra draugauju, bet neišdykauju” siekiame, kad kuo daugiau vaikų žinotų apie galimus pavojus, mokėtų jų išvengti patys, bei įspėtų draugus,” – teigia šio projekto iniciatorė Rasa Kruopaitė-Lalienė, akcinės bendrovės „VST” Marketingo ir viešųjų ryšių departamento vadovė.

Statistikos departamento duomenimis, kasmet vaikų Lietuvoje sumažėja 25 tūkst. Šalyje daugėja ir nuo elektros iškrovos nukentėjusių vaikų. Elektros iškrovos aukomis mažieji dažniausiai tampa vedini smalsumo, todėl užuot bauginus elektra, reikėtų išsamiai jiems paaiškinti, kuo ji pavojinga, parodyti, kaip reikia saugiai elgtis su elektros prietaisais namuose ir nesiartinti prie specialiais ženklais pažymėtų zonų.

Pernai globos namų auklėtiniams „VST” surengė šviečiamojo pobūdžio pamokas – „Su elektra draugauju, bet neišdykauju”. Daugiau kaip 500 vaikų iš Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių regionų iš specialistų lūpų išgirto, kaip reikia elgtis su elektra.

Šiemet tęsiama akcija „Su elektra draugauju, bet neišdykauju”. Lankomos Vakarų Lietuvos mokyklos, kur pradinių klasių mokinukams pristatoma egzotinių gyvūnų paroda – pamoka, kurios metu išradingai, suprantamai ir kūrybiškai pateikiami faktai-palyginimai apie galimus elektros ir gyvūnų pavojus. Akcijos metu ketinama aplankyti apie 30 mokyklų.

„Didaktinio pobūdžio paroda – pamoka vaikams ne tik naudinga, bet ir įdomi. Sunku pradinuką sudominti sausa informacija. Kad vaiko galvoje užsifiksuotų ir išliktų elektros keliami pavojai, reikalingas išradingas informacijos pateikimas – koks ir buvo šiandien. Pateikta egzotiškų gyvūnų ir elektros pavojingumo paralelė vaikui ypač suprantamai atskleidžia, kaip galima elgtis, o kaip ne”, – sako Jonavos pradinės mokyklos direktorė Birutė Deksnienė.

Akcinė bendrovė „VST” inicijuoja ir įgyvendina įvairius socialinės atsakomybės projektus – moko su elektra susidraugauti mažuosius, skiria paramą vaikų ligoninėms, mokykloms, rūpinasi gyvenančiųjų globos namuose gerove. Šių metų bendrovės parama skirta švietimo, kultūros ir mokslo projektams, pažeidžiamiausiems visuomenės nariams.

Akcinė bendrovė „VST” skirsto ir tiekia elektros energiją beveik 700 tūkst. klientų Vakarų Lietuvoje. „VST” pagrindinis akcininkas yra LEO LT, valdantis 97,9 proc. visų bendrovės akcijų.