Daugiafunkcinis centras Mažeikiuose

UAB „Statybos verslas ir konsultacijos”, Mažeikiuose įsikūrusi adresu Žemaitijos g. 21, Pavenčių gatvėje numato statyti aštuonių aukštų modernios architektūros bei šiuolaikiško išskirtinumo daugiafunkcinės paskirties centrą. Statybas planuojama pradėti dar šiais metais lapkričio mėnesį.  Numatyta, kad jos užtruks apie pusantrų metų.

Daugiafunkcinis centras įsikurs judrioje bei strategiškai patogioje vietoje – Pavenčių gatvėje.

Projekto autorius – buvęs Mažeikių miesto vyriausias architektas – Povilas Jansonas.

 

 


UAB „Statybos verslas ir konsultacijos” duomenimis pastate suprojektuoti nedideli, įvairių plotų 56 butai, požeminiai parkingai ir garažai. Daugiafunkcinio centro pirmame ir antrame aukšte bus įrengiamos nedidelių plotų prekybinės patalpos, kuriose galės įsikurti nedidelės jaukios parduotuvėlės, sveikatingumo centras, baldų ir interjero studija, audinių salonas bei kitos, gyventojų poreikiams skirtos įstaigos. Trečiame bei ketvirtame centro aukšte bus įkurti aukščiausios klasės šiuolaikiški, stilingi biurai su ekonomiška šildymo, vėdinimo ir kondicionavimo  sistema, kompiuteriniais tinklais, sparčiuoju internetu ir kitomis efektyviam darbui reikalingomis sistemomis. Biurų darbuotojų ir jų klientų patogumui bus įrengti keturi greitaeigiai liftai. Prie pastato suprojektuotoje erdvioje parkavimo aikštelėje automobilius pasistatyti galės ne tik biurų darbuotojai, bet ir jų klientai. Penktame-aštuntame pastato aukšte bus įrengti butai su atviromis terasomis, iš kurių matysis nuostabi Mažeikių miesto panorama, nes dauguma butų langų nukreipti į Ventos upės pusę. Erdviose terasose bus galima pavakaroti ir pasigrožėti Ventos upės slėnio vaizdu. Pastate numatytos erdvios šviesios laiptinės, kuriose bus įrengti šiuolaikiški modernūs liftai. Požeminėje ir antžeminėje aikštelėje bus įrengtos parkavimo vietos automobiliams. Iš parkingo, neišeidami į lauką, galėsite patekti į laiptinę ir greitaeigiu liftu pakilti į jums reikalingą aukštą. Vertinantiems saugumą ir privatumą, projekto autorius Povilas Jansonas siūlys pasirinkti pirmame aukšte būsiančius atskirus garažus su automatiniais vartais.
Daugiafunkcinio centro statybai pasirinkta teritorija turės visą būtiną infrastuktūrą – dvi mokyklas, vaikų darželį, prekybos centrą, naujų kotedžų bei butų kvartalėlį bei netoliese esantį parkelį, džiuginantį savo žaluma