Vyko žinių apie Europos Sąjungą patikrinimo konkursas Mažeikių rajono mokyklose

Šiandien, gegužės 9 d., švenčiant Europos dieną, Lietuvos mokyklose vyko žinių apie Europos Sąjungą patikrinimo konkursas.

Kaip informavo Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Violenita Juškevičiūtė, konkurse užsiregistravo 9 Mažeikių rajono bendrojo lavinimo mokyklos: Merkelio Račkausko, Gabijos, Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos, Pavasario, Sodų, Tirkšlių, Židikų Marijos Pečkauskaitės vidurinės mokyklos ir „Ventos“, Ruzgų pagrindinės mokyklos.

 

Europos egzamino tikslas yra didinti mokinių domėjimąsi Europos Sąjunga, europiečių teisėmis ir galimybėmis bendrojoje rinkoje.

 

Egzamine bus įvairių mokomųjų dalykų ir sričių klausimai: istorijos, geografijos, pilietinio ugdymo, ekonomikos ir kt.

 

Užsiregistravusieji mokytojai iš konkurso organizatorių gaus metodinės medžiagos – idėjų pamokoms ir klasių valandėlėms.
    

 

14-15 metų mokiniai galės dalyvauti Europos viktorinoje, o 16-19 metų – Europos egzamine. Egzaminas vyks trimis etapais, 30 geriausiai atsakiusių mokinių kartu su savo mokytojais bus pakviesti į finalinį Europos egzamino etapą, kuris vyks Vilniuje 2011 metų gegužės 20 dieną. Trys geriausiai egzaminą išlaikę mokiniai ir jų mokytojai laimės pažintinę kelionę į ES institucijas Briuselyje.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}