"Mažeikiai": Puiki proga tapti vienu iš lygos lyderių

 Jau šiandien ir rytoj (penktadienį ir šeštadienį) Mažeikiuose laukia dar vienas krepšinio savaitgalis. Tiek penktadienį, tiek šeštadienį „Mažeikiai” NKL – SmsCredit.lt čempionato rungtynes žais namuose. Pergalė prieš penktadienio varžovą ir revanšas šeštadienį „Mažeikiams” garantuotų bent ketvirtąją vietą lentelėje, o palankiai susiklosčius ir kitiems susitikimams jie kilti galėtų ir aukščiau.

 

Penktadienį (šiandien) „Mažeikiai” (8 ir 4) susitiks su ketvirtoje vietoje žengiančiu Joniškio „Delikatesu” (9 ir 3), kuriame rungtyniauja ir puikiai „Mažeikių” klubą pažįstantis Saulius Raziulis.

 

Pastarasis tris sezonus yra rungtyniavęs Mažeikiuose, o pernai NKL Mažojo finalo serijoje vilkėdamas dar Utenos „Juventus” marškinėlius buvo išplėšęs ir pergalę paskutinėmis sekundėmis. Būtent jis ir yra Joniškio komandos vienas iš lyderių, vidutiniškai renkantis po beveik 19 naudingumo balų. Tačiau dar pavojingesnis yra dvidešimtmetis Š.Kūlevičius renkantis po 20,10 naudingumo balų.

 

Šeštadienį „Mažeikiai” jau priims kitus svečius, puikiai NKL pirmenybėse debiutavusią Kauno „Erelitos KTU” (9 ir 3) ekipą. Prieš pastarąją „Mažeikiai” nesėkmingai pradėjo šį NKL sezoną.

 

Tada „Mažeikiai” Kauniečiams nusileido 8 taškų skirtumų. Tačiau nuo to laiko Mažeikiuose pasikeitė labai daug: po traumų atsigavo vieni iš komandų lyderių, komandą papildė O.Mačernis, žaidimas tapo daug brandesnis. Šeimininkams šeštadienį reikėtų varžovus nugalėti bent 9 taškų skirtumų, kad turėtų tarpusavio pranašumą, kurio gali prireikti sezono gale skaičiuojant vietą turnyrinėje lentelėje.

 

Ne pats blogiausias variantas būtų ir pergalė 8 taškų skirtumų, tada būtų skaičiuojamas įmestų ir praleistų taškų santykis,pagal kurį „Mažeikiai” kol kas dominuoja – 105 prieš 55.

 

Tikimės ir laukiame Jūsų palaikymo abejose varžybose! Varžybų pradžia penktadienį17:00 val., šeštadienį – 16:00 val.