Židikų mokykloje lankėsi "VST" atstovai

Vakar, lapkričio 19 dieną, apie 9 val. ryto Židikų miestelio Marijos Pečkauskaitės vidurinėje mokykloje akcinė bendrovė „VST” pradinukams bei 5 – 7 klasių mokiniams pristatė akciją – pamoką „Su elektra draugauju, bet neišdykauju”, kurios metu mokykloje surengta egzotinių gyvūnų paroda – pamoka, atskleidžianti tiek gyvūnų, tiek elektros keliamą pavojų. Gražią, pamokančią, informatyvią pamoką, vedė UAB ,,Partizanas“ darbuotojai Ugnė Paškevičiūtė, Roma Vonžodaitė ir Juozas Gineika. Lektoriai atsivežė terariumus su piktu voru , driežu, skorpionu bei smaugliuku, kurių kiekvienas turėjo vardą.

 

Mokiniai ir mokytojai su didžiuliu smalsumu klausėsi pasakojimo apie elektrą. Ji buvo palyginta su piktu gyvūnėliu. Jei su juo elgiamasi nederamai – jis taps priešu, taip ir elektra taps mūsų priešu, jei elgsimės neatsargiai. Svečiai su vaikais aptarė visus tykančius elektros pavojus. Vaizdžiai paaiškino , kad norėdami jų išvengti turime apgalvoti kiekvieną savo poelgį, kiekvieną darbą. Paklausti, ką veiktų iškilus pavojui – visi vienbalsiai atsakė, kad skambintų 112“ – apie akciją pasakojo Židikų Marijos Pečkauskaitės vidurinės mokyklos direktorės pavaduotoja Laima Bartkuvienė, – „Mokiniai turėjo garsiai pasižadėti, kad su elektra elgsis atsargiai. Atsisveikindami, mokiniai pažadėjo nupiešti pamokančių piešinėlių apie saugų elgesį su elektros prietaisais. Manau, kad ši vaizdinga, pamokanti pamoka ir joje išmoktos taisyklės nebus pamirštos ir ateityje. Džiaugiamės šitokia gražia ir naudinga VST akcija.“

 

Akcinės bendrovės „VST“ atstovė ryšiams su visuomene Giedrė Akelytė džiaugėsi, kad vaikučiai labai noriai ir aktyviai dalyvauja jų akcijoje. „Jau aplankėme beveik pusę numatytų mokyklų, vaikai visur labai aktyvūs. Pamokėlės nėra ilgos – jos trunka ne ilgiau kaip pusę valandos. Pradinukai labai dėmesingai klauso, matyt, gyvūnėliai juos labai sudomina. Nebūna nei šnabždesio, nei šurmulio“ – pasakojo „VST“ atstovė ryšiams su visuomene.