Šeštadienio receptas…

Cinamoniniai blyneliai su aviečių uogiene

Reikia:
1/2 stiklinės kefyro
1 kiaušinuko
1 šaukšto vanilinio cukraus
2 šaukštų vanilinio pudingo miltelių
1 arba 1 1/2 v.š. cinamono miltelių
1/2 v.š. malto imbiero
2 1/2 v.š. arachisų arba saulėgrąžų aliejaus
1/2 puodelio kvietinių miltų
1/2 puodelio ryžių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
cukraus pudros
naminės aviečių uogienės

Tešlą plakti mikseriu. Iš pradžių išplakti kefyrą su kiaušiniu, vanilės cukrumi, pudingo milteliais ir prieskoniais, tada sudėti ryžių ir kvietinius miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išplakti, įpylti dar aliejaus, dar šiek tiek paplakiau ir viskas.
Tefloninę keptuvę įkaitinti ir kepti blynelius ant vidutinės ugnies. Į keptuvę dėti po šaukštą tešlos, paskirstyti šiek tiek keptuvėje. Po 1-2 minučių blynelius reikia apversti šakute ir dar pakepti, kol pastarieji šiek tiek paskrus.
Iškeptus apibarstyti cukraus pudra ir aplieti avietine uogiene…mmm… SKANAUS