Jolantos receptas: Provanso žolelių duonelė

Jums reikės:

1 st. šilto vandens;

1 st. kukurūzų miltų;

2 st. kvietinių miltų;

1 a.š. sausų mielių;

3 v.š. alyvuogių aliejaus;

1 a.š. cukraus;

1 a.š. druskos.

Užpilui reikės:

100 gr. alyvuogių ar kito aliejaus;

3-4 sk. česnako;

3 v.š. pjaustytų bazilikų, petražolių, raudonėlių, krapų, čiobrelių, mairūno, kmynų.

 

Gaminimas

 

Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.

 

Žalumynus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su aliejumi, įspausti česnakus ir viską palikti dubenėlyje.

 

Į didelį indą suberti sijotus miltus (jei neturite kukurūzų miltų, galima naudoti vien tik kvietinius) įberti druskos, supilti aliejų, mielių mišinį, viską minkyti kokias 5 min., tada tešlą apdengti rankšluostėliu ir palikti 1 val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.

 

Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkyti, versti ant lentos, pabarstytos miltais, iškočioti apvalų lakštą, nekočioti per plonai. Tešlos lakštą gausiai patepti pasiruoštu aliejaus ir žolelių mišiniu ir supjaustyti juostelėmis.

 

Juosteles po vieną sukti į ritinėlį, kol susisuks visos tešlos juostelės. Gaunasi tokia susukta spiralė. Tą spiralę palikti dar 30 min., kad pakiltų. Po to jau dėti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 min. kol viršus truputį paruduos.

 

Tai labai skani ir aromatinga duonele su žolelėm, nuo kurios namai kvepia ypatingai!

 

{parasas}