Mažeikiškiai pagerbė M. K. Čiurlionio atminimą

Rugsėjo 22-ąją, lietuvių tautos dailininko ir kompozitoriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio gimimo dieną, prisiminti menininko gyvenimą ir kūrybą pakvietė Mažeikių dailės mokykla ir Vytauto Klovos muzikos mokyklos kolektyvas.

Besirenkančius į viešosios bibliotekos salę mažeikiškius pasitiko Dailės mokyklos mokinių piešinių paroda „Dviejų valandų pokalbis su M. K. Čiurlioniu“. Parodos pristatyme rašoma: „Mes – dailininkai, todėl Čiurlionio dailė – pradžia mūsų suvokimo ir mūsų kalbėjimo, mūsų supratimo ir mūsų siekio. Tai didinga ir genialu, tai paslaptinga ir žinoma, tai pasaulio praeitis ir ateitis. Dvi valandas piešėme. Piešėme, kad pabūti su Juo“.

 

Salėje skambėjo M. K. Čiurlionio simfoninių poemų „Jūra“ ir „Miške“ įrašų fragmentai. Renginio vedėjai – Dailės mokyklos mokytojas Vilius Julius Pocys ir Vytauto Klovos muzikos mokyklos mokytoja Julė Draudikienė – pasakojo apie menininko gyvenimą ir kūrybą.

 

Ekrane keitėsi Čiurlionio paveikslų, jo gyvenimą iliustruojančių nuotraukų vaizdai. Skambėjo kompozitoriaus kūriniai fortepijonui, kuriuos atliko Muzikos mokyklos mokinys Pijus Poškus, mokytoja Audronė Breitmozerienė, M. K. Čiurlionio harmonizuotas lietuvių liaudies dainas dainavo mokytojos Janina Grušienė ir Julė Draudikienė, kanklėmis akompanavo Jolanta Paulauskienė. Klausėmės smuikininkų ansamblio (vadovė mokytoja Indrė Jokopienė) atliekamų kūrinių, smuiku griežė mokytoja Julija Karkliutė.

 

Mažeikiškiai turėjo galimybę dar kartą pasiklausyti Čiurlionio muzikos, pasigrožėti unikaliais jo tapybos darbais, sužinoti naujų šio genialaus menininko gyvenimo faktų. Už turiningą vakarą jo dalyviams dėkojo Vytauto Klovos muzikos mokyklos direktorius Ričardas Grušas, Viešosios bibliotekos atstovai.

 

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

 

{parasas}