Renavo dvaro sodyboje organizuojamos talkos

Balandžio 15 d., penktadienį, Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyrius organizavo pavasarinę tvarkymosi talką Renavo dvaro sodybos statiniuose. Talkoje dalyvavo Renavo dvaro rūmų darbuotojai, oficinos savininkai, Renavo pagrindinės mokyklos mokiniai ir jų mokytojai.

Talkininkams bene daugiausiai teko padirbėti oficinoje. Iš čia reikėjo išnešti buvusių gyventojų gausiai paliktas buitines atliekas. Taip pat tvarkyta dvaro sodybos statinių aplinka: grėbti lapai, rinktos šiukšlės.

 

Pasak Savivaldybės administracijos vyresniosios specialistės paminklotvarkai Eugenijos Kupliauskienės, planuojamiems darbams padaryti vienos dienos neužteks, todėl šiemet bus organizuojama dar ne viena panaši talka.

 

„Reikia ne tik išvalyti oficiną, rūsį, svirną, arklides, ūkinius pastatus, bet ir užsandarinti duris, langus, stogo skyles, sutvarkyti žiemą per sniego griūtį atsiradusius stogų pažeidimus bei pašalinti prie statinių savaime išaugusius medžius bei krūmus“, – sakė E. Kupliauskienė.

 

Penktadienį Renavo dvaro sodyboje dirbo ir AB „LESTO“ (Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatorius) Mažeikių skyriaus kolektyvas. Energetikai genėjo nuo kelio į dvaro rūmus vedančios alėjos medžius, atliko įvairius kitus darbus, kuriems reikalinga speciali technika.

 

 Renavo dvaro rūmų vedėjas Deividas Makavičius džiaugėsi savanoriškai, be jokio užmokesčio į pagalbą atvykusiais talkininkais: „Smagu, kad AB „LESTO“ vadovai ir darbuotojai neabejingi kultūros paveldui, jų darbas mums – didžiulė parama, esame už tai labai dėkingi“.

 

D. Makavičiui pritarė ir E. Kupliauskienė, teigdama, kad šios bendrovės darbuotojai mūsų rajono kultūros paveldą globoja jau ne pirmus metus: „Jie kiekvieną pavasarį pasiteirauja, kokiam paveldo objektui labiausiai reikia pagalbos. Vienais metais sutvarkė Masinių žudynių vietą, kitais – Jautakių piliakalnį: nupjovė krūmus, genėjo medžius ir pan.“.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}