Dingusysis be žinios kapojo malkas

Vasario 10 d. buvo surastas tris mėnesius dingusiu be žinios laikytas trisdešimtmetis Akmenės rajono Vėlaičių kaimo gyventojas V. B.

Vyras iš artimųjų akiračio dingo praėjusių metų spalio 30 d., kai greitosios pagalbos automobiliu dėl apsinuodijimo alkoholiu buvo atvežtas gydyti į Šiaulių ligoninę. Po savaitės V. B. iš ligoninės buvo paleistas, tačiau namuose taip ir nepasirodė.

Gruodžio viduryje į policiją kreipėsi akmeniškis S. B.,  pranešdamas, kad jo posūnis, išėjęs iš ligoninės, dingo be žinios. Į namus pusantro mėnesio negrįžusio vyriškio policijos pareigūnai pradėjo ieškoti kaip dingusiojo be žinios.

 

Išganinga žinia apie dingusįjį vyrą nukrito tarsi lietaus lašas iš giedro dangaus, kai firmos, kontroliuojančios, ar miesto maršrutiniais autobusais žmonės nevažinėja be bilietėlio, darbuotojai vasario 10 d. pačiupo „zuikį“.

 

Kadangi vyras neturėjo jokio asmens dokumento, asmenybei nustatyt jis buvo atvežtas į policiją ir čia paaiškėjo, kad tai – dingusysis be žinios, akmeniškis, V. B.

 

Policijai vyras aiškino, kad niekur dingęs nebuvo, tik… kapojo malkas.

 

Mat iš ligoninės paleistas vyras pinigų namo parvažiuoti neturėjo, tad stovėdamas ant kelio, vedančio iš Šiaulių link Kuršėnų, ėmė stabdyti pakeleivingas mašinas. Viena jų sustojo. Vairuotojas pasiteiravo, kur jis norįs važiuoti ir pasiūlė, jei jis neskubąs namo, užsidirbti – paskaldyti malkų ir padirbėti kitų ūkio darbų.

 

Akmeniškis pamanė, kad gal tai pati fortūna jam nusišypsojo ir užsuko pas jį uždarbiauti pakvietusį Šiaulių rajono gyventoją. Čia jis ir užsilaikė keletą mėnesių. Paskambinti artimiesiems jis tiesiog negalėjęs, nes mintinai jų telefonų numerių nežinojęs, o ir savojo telefono neturėjęs.

Vyras net ašarą nubraukė, kai policijos pareigūnai, paskambinę jo broliui, perdavė telefono ragelį – žinia, kad artimieji jau tris mėnesius jaudinasi ir rūpinasi dėl jo dingimo, akmeniškį labai sujaudino.

 

Jis pažadėjo netrukus grįžti namo.

 

Šiaulių aps. VPK informacija