Policija atsisveikina su senaisiais greičio matuokliais

Policijos pareigūnai nebenaudoja greičio matavimo prietaisų, neturinčių vidinės atminties. Rankiniai radarai, turintys vidinę atmintį, bus naudojami tik griežtai nustatyta tvarka. Visi nenaudotini radarai iki š. m. kovo 1 dienos iš policijos padalinių bus surinkti. Tokias kyšininkavimo apraiškų mažinimo priemones, numatytas atsižvelgiant į ministro pateiktas pastabas, vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui šiandien pristatė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis.

Bus griežtai kontroliuojama, ar greičio matuoklių užfiksuoti pažeidimai atitinka surašytus protokolus. Jų atitikimas bus papildomai tikrinamas Vidaus tyrimų valdyboje Vilniuje. Taip bus užkirsta galimybė nesąžiningiems policijos pareigūnams naudotis tarnybine padėtimi, o pažeidėjams – išvengti atsakomybės.

 

„Aptarėme, kokių priemonių imtis, kad vairuotojams keliuose nebekiltų noras duoti pareigūnui kyšį, o pareigūnui – tą kyšį imti. Tai, kad greičio matavimo prietaisai, kuriuose neįmanoma išsaugoti užfiksuotų pažeidimų, nebus toliau naudojami – didelis žingsnis kovojant su pareigūnų korupcija“, – teigia vidaus reikalų ministras.

 

Pasak policijos generalinio komisaro pavaduotojo S. Skvernelio, duomenis patikrinti nėra sudėtinga – greičio matuokliai atmintyje išlaiko užfiksuoto greičio, datos, laiko, kai kurie ir vietos, rodmenis, o pareigūnai į kelią išvažiuoja turėdami aiškiai suformuluotas užduotis, kur ir kada matuoti greitį.

 

Susitikime taip pat sutarta toliau šalinti kyšininkavimo apraiškas policijoje, kas buvo ir yra vidaus reikalų sistemos prioritetas, stiprinti tam reikalingas priemones bei nuolat keistis informacija.

 

{parasas}