Kitąmet ilgųjų savaitgalių bus šeši

Kitąmet Lietuva turės šešis ilguosius savaitgalius – penki iš jų truks po tris dienas, vienas bus keturių dienų.

Vyriausybė trečiadienį priėmė sprendimą perkelti darbo dieną iš kitų metų spalio 31-osios, pirmadienio, į šeštadienį, lapkričio 5 dieną. Taip bus suformuotas vienintelis 2011-aisiais keturių dienų ilgasis savaitgalis – bus poilsiaujama šeštadienį ir sekmadienį spalio 29-30 dienomis, taip pat spalio 31-ąją, pirmadienį, ir per Visų Šventųjų dieną lapkričio 1-ąją, antradienį.

Kitais penkiais atvejais ilgieji trijų dienų savaitgaliai susidarys dėl šventinių dienų „prisišliejimo“ prie šeštadienų ir sekmadienių.

Taip bus per Kovo 11-ąją ir Jonines birželio 24-ąją, nes šios šventinės dienos bus penktadieniais, taip pat per Žolinę rugpjūčio 15-ąją, nes ši diena bus pirmadienis. Be to, Kalėdų antroji diena – gruodžio 26-oji – kitąmet irgi bus pirmadienis.

Ilgasis trijų dienų savaitgalis kitais metais bus ir per Velykas – balandžio 23-25 dienomis.

Naujieji metai sausio 1-ąją bus šeštadienį. Motinos diena gegužę ir Tėvo diena birželį visuomet sutampa su sekmadieniais. Už šias šventes nebus kompensuojama papildomais laisvadieniais.

Vasario 16-oji, Gegužės 1-oji bei Liepos 6-oji išpuls trečiadieniais, savaitės viduryje, todėl šios šventės savaitgalių nepailgins, tik sutrumpins tas darbo savaites.

Šiemet ilgųjų trijų ar keturių dienų savaitgalių Lietuvoje iš viso buvo septyni.

 

{diena2}