D. Britanijoje – dovanos vaikams už vaikščiojimą pėščiomis

Didžiosios Britanijos švietimo ir sveikatos apsaugos ministerijų ekspertai sugalvojo naują būdą, kaip kovoti su šalį apėmusia vaikų nutukimo epidemija. Tikimasi, kad šis būdas bus efektyvus.

Už tai, kad vaikas nustatytą skaičių kartų į mokyklą nueis pėsčiomis, jis galės gauti nemokamą bilietą į kiną arba kuponą apsipirkti populiariame parduotuvių tinkle, skelbia Jungtinės Karalystės žiniasklaida.

 
 
Penkis kartus pėsčiomis nuėjus į mokyklą bus galima gauti nemokamą bilietą į filmą viename iš „Odeon“ kino teatrų, kurie priklauso stambiausiam Europoje kino teatrų tinklui. O nuėjus pėsčiomis aštuonis kartus bus išduodamas penkių svarų sterlingų vertės kuponas, už kurį vaikas galės ką nors nusipirkti prekybos centruose „Topshop“.

 

Žinoma, vaikai galės kaupti tokius kuponus ir nusipirkti, pavyzdžiui, naują kompiuterinį žaidimą. Aišku, reikės gerokai paprakaituoti ir nueiti kelias dešimtis kilometrų, kad nusipirktų tai, ko nori.

 

Naujovė iš pradžių bus išbandoma viename iš Londono rajonų. Ketinama sukurti specialius maršrutus, kuriuose bus įrengti kortelių, fiksuojančių nueitus kilometrus, skaitytuvai.

 

{lz}