Mažeikių švietimo skyriuje rastas slaptas pasiklausymo įrenginys

Šiandien, gruodžio 2 d., Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktorius Bronius Kryžius, reaguodamas į gruodžio 1 d. gautą Švietimo skyriaus Apolinaro Stonkaus tarnybinį pranešimą dėl radinio Švietimo skyriaus sekretorės kabinete, raštu kreipėsi į Mažeikių rajono apylinkės prokuratūrą prašydamas atlikti ikiteisminį tyrimą.


Švietimo skyriaus vedėjas A. Stonkus informavo, kad lapkričio 25 d. Švietimo skyriaus sekretorės darbo kabinete buvo rastas juodos spalvos daiktas, kurio metmenys 35×25 mm, ant vienos pusės užrašas @, šonuose užrašas GSM, įdėta SIM kortelė ir USB jungtis. Manoma, kad minėtas daiktas yra GSM pasiklausymo įrenginys (elektroninė blakė).

Įstatymas numato atvejus, kai galima slapta klausytis pokalbių. Slaptas pasiklausymas pažeidžia žmogaus teises, todėl tai galima daryti tik išimtinais atvejais. Kiekvieną tokį atvejį turi sankcionuoti teismas.

„Savivaldybės administracija neturi duomenų, kad Švietimo skyriaus valstybės tarnautojų atžvilgiu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl labai sunkaus, sunkaus ar apysunkio nusikaltimo bei kad šie asmenys kelia grėsmę valstybės konstitucinei santvarkai, jos nepriklausomybei, ekonominiams saugumui, valstybės gynybinės galios užtikrinimui ar kitiems svarbiems nacionalinio saugumo interesams, todėl ir prašome prokuratūros atlikti ikiteisminį tyrimą“, – sakė Savivaldybės administracijos direktorius B. Kryžius.

 

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}