Šiuolaikiškas „Spragtukas“ džiugino mažeikiškius

Vakar, spalio 19 dieną, tęsiantis tarptautiniam meno festivaliui „Mažeikiai 2010“, Mažeikių kultūros centras sukvietė miestiečius į Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatytą spektaklį P.Čaikovskio „Spragtuką“.

 

Sausakimšoje salėje, plojimais pasitiktas šiuolaikinio šokio spektaklis abejingų nepaliko.

„Kai žmonės išgirsta pavadinimą „Spragtukas“, įsivaizduoja puantus, pūstus sijonėlius. Norime pakeisti šį suvokimą. Visas pasaulis jau seniai sulaužė tokį „Spragtuko“ štampą, kuris dar likęs Lietuvoje. Tai bus tokia pati E.T.A.Hofmano pasaka „Spragtukas ir pelių karalius“, tik šiuolaikiška“, – pasakojo spektaklio choreografė M.S.Šimulynaitė.

 

Scenos centre – didžiulis stalas

„Scenoje būna ištapomi rūmai, sukuriama visokių optinių apgaulių, o mūsų scenoje viena pagrindinių detalių – šešių metrų ištapytas stalas“, – pasakojo dailininkė S.Biekšaitė.

 

Prie įspūdingo stalo vaidinama didžiulė puota, tačiau išvydus, kad jo dalyviai tuo nesidžiaugia ir tapo tikrais šio amžiaus vartotojais, stalas virs tadidžiule lėkšte, o prie jo sėdintys atlikėjai – žaisliukais. 

 

Šiuolaikiniai, kaip ir visas baletas, ir šokėjų kostiumai. Anot S.Biekšaitės, kostiumuose atsispindi visas pasaulis – netrūko ispaniško temperamento, rusiško smarkumo, japoniškų kimono.

 

Spalio 29 dieną ketvirtasis tarptautinis meno festivalis „Mažeikiai 2010“ sukvies mažeikiškius į retro muzikos koncertą „Atsiliepki tu mano dainoj“. Atlikėjai: V. Noreika, G. Skerytė, D. Puišys, sportinių šokių pora K. Voropaj ir V. Šuško. 

 

{parasas}