Šiandien Lietuvoje prognozuojamas stiprus škvalas (Atnaujinta)

Internetinis portalas Orai.lt perspėja, kad šiandien Lietuvoje keičiantis oro masėms vietomis kils smarkios perkūnijos lydimos krušos ir škvalo. Sinoptikai mano, kad škvalas aplenks vakarinius rajonus, o didžiausia škvalo tikimybė bus rytiniuose rajonuose antroje dienos pusėje.

 

 Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, tarp 14-17 val. Lietuvoje prasidės perkūnijos, jų metu kai kur numatomas škvalas iki 15-20 metrų per sekundę.

 

„Artimiausiomis valandomis orui ir toliau šylant pradės formuotis debesys ir prapliups liūtys. Kai kur jos bus smarkios, vietomis ir perkūnijos pasirodys, o jų metu tikėtinas ir škvalas iki 15–20 m/s“, – Lietuvos radijui teigė sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Kaip tik šiandien virš Lietuvos susiduria dvi skirtingos orų masės – karšti orai rytuose ir jau vėsesnio oro banga vakaruose. Liūtys pirmiausiai turėtų pasirodyti pietiniuose rajonuose, paskui jos pasislinks į vakarinius rajonus, todėl naktį orai bus nelabai ramūs.

Sinoptiko teigimu, liūtys pasirodys įvairiose Lietuvos vietose, o ten, kur susiformuos „galingesnis debesėlis, galima tikėtis škvalo“, tačiau konkrečiai škvalo vietą pasakyti labai sunku.

 

{parasas}