Berniukas-aštuonkojis: nuo šiol gyvensiu normalų ir visavertį gyvenimą

Septynmetis Deepakas Kumaras Paswanas gimė vienoje skurdžiausių Indijos provincijų su iš jo krūtinės kyšančiomis parazitinio dvynio galūnėmis, rašo Telegraph.co.uk. Per savo gyvenimą jis buvo ir garbinamas kaip induistų dievo Višnu reinkarnacija, ir skriaudžiamas kaip blogą lemtį užtraukiantis prakeiktasis, nors pats berniukas visuomet labiausiai norėjo tik būti toks, kaip ir visi kiti.
Deepako tėvai, neturėdami pakankamai lėšų sūnaus operacijai, kreipėsi pagalbos į visuomenę. Apie tai anksčiau rašė Alfa.lt.

 

Gegužės 30 dieną jis buvo paguldytas į Bangaloro ligoninę ir jam atlikta parazitinio dvynio pašalinimo operacija. „Pagaliau didžiausia svajonė išsipildė. Grįžę namo, mes švęsime“, – sakė berniuko tėvas Vireshas Paswanas, keturias valandas trukusią operaciją pavadinęs stebuklu. Jis džiaugėsi, kad Deepakas pagaliau galės būti toks, kaip ir bet kuris kitas jo amžiaus berniukas.

 

Bangaloro miesto Fortis ligoninėje berniuku-aštuonkoju pravardžiuotą Deepaką Paswaną operavo penkiolikos gydytojų komanda. Rizikingą operaciją jie atliko po maždaug mėnesį trukusio pasiruošimo ir konsultacijų.

 

Operacijai vadovavęs vyriausiasis chirurgas Ramcharanas Thiagrajanas patvirtino, kad viskas pavyko puikiai ir berniukas „šimtu procentų sveikas“, bei išreiškė viltį, kad nepaisant patirtų sunkumų nuo šiol jis gyvens normalų ir visavertį gyvenimą.

 

Parazitiniai dvyniai susiformuoja nėštumo  metu, kai dvynių embrionai iki galo neatsiskiria. Tuomet mažiau išsivysčiusio dvynio kūno dalys įauga į labiau išsivysčiusio dvynio kūną.

 

Nuotraukas galite pamatyti paspaudę šią nuorodą.

 

{alfa2}