Mažeikiuose apsilankė susisiekimo ministras E. Masiulis

Kovo 18 d., ketvirtadienį, Mažeikių rajono savivaldybės administracijoje lankėsi susisiekimo ministras Eligijus Masiulis ir Seimo nariai Vytautas Grubliauskas ir Stanislovas Giedraitis. Svečiai susitiko su Savivaldybės vadovais, specialistais, išklausė jų pasiūlymus bei pageidavimus, atsakė į klausimus. Ministras informavo, kad šiemet iš Kelių priežiūros ir plėtros programos bus skirtos lėšos Reivyčių seniūnijos vietinės reikšmės kelio Reivyčiai-Kušlėnai-Leckava, kuris jungiasi su rajoniniu keliu Reivyčiai-Leckava, rekonstravimo darbams tęsti.

Susitikime nemažai kalbėta apie Mažeikių miesto viaduko (tunelio) būtinybę. Pagal parengtas galimybių studijas ne kartą buvo svarstyti viaduko įrengimo variantai ir šio projekto įgyvendinimo galimybės. Tačiau problema liko neišspręsta dėl didelių projekto kaštų bei jo sprendinių techninių įgyvendinimo sunkumų. Šiuo metu analizuojama tunelio, tarp Geležinkelio gatvės ir Laisvės-Laižuvos gatvių sankryžos, statybos galimybę.

Šis variantas būtų techniškai įgyvendinamas ir transporto srautų optimizavimo požiūriu naudingas miestui, suderinus su AB „Lietuvos geležinkeliai“ numatomos rekonstruoti geležinkelio linijos Mažeikiai-Rengė klausimus. Pagal AB „Lietuvos geležinkeliai“ pateiktą informaciją, dabar neveikianti geležinkelio linija Mažeikiai-Rengė artimiausiu metu bus atstatoma. Jeigu geležinkelio linija Mažeikiai-Rengė rekonstrukcijos metu būtų perkelta arčiau geležinkelio linijos Bugeniai-Kužiai-Mažeikiai, Savivaldybė turėtų galimybę statyti minėtą tunelį.

Savivaldybės vadovai ne kartą kreipėsi į aukščiausias šalies valdžios institucijas dėl geležinkelio linijos Kretinga-Skuodas-Mažeikiai atnaujinimo, tačiau klausimas liko neišspręstas. Todėl ministro prašyta, kad svarstant Europos sąjungos struktūrinės paramos panaudojimą geležinkelių rekonstrukcijai į prioritetinių objektų sąrašą būtų įrašyta geležinkelio linijos Kretinga-Skuodas- Mažeikiai rekonstrukcija.

Susitikime dalyvavusi „ORLEN Lietuva“ generalinio direktoriaus pavaduotoja logistikai Daniela Krelovska išsakė atstovaujamos įmonės poziciją dėl neveikiančių geležinkelio linijų Kretinga-Skuodas-Mažeikiai ir Mažeikiai-Rengė. D. Krelovskos teigimu, dėl neveikiančių geležinkelių linijų, naftos perdirbimo įmonė patiria didelius nuostolius.

Ministrui išsakyta ir problema dėl Mažeikių miesto geležinkelio stoties teritorijoje sandėliuojamų sąstatų. Rūpinantis gyventojų saugumu, siekiama, kad AB „Lietuvos geležinkeliai“ miesto geležinkelio stoties teritorijoje sąstatų nesandėliuotų. Aptarta būtinybė įrengti papildomas pėsčiųjų perėjas per geležinkelį bei aptverti geležinkelio stoties teritoriją.

Susitikime taip pat kalbėta apie kelių būklę, Mažeikių miesto vakarinio pramonės rajono aplinkkelio (Troškučių g.) nutiesimą, Ventos-Gamyklos ir Pavenčių-Sedos gatvių sankryžų rekonstravimą, įrengiant žiedines sankryžas. Savivaldybės vadovai ministrui E. Masiuliui įteikė raštus, kuriuose išdėstytos svarbiausios rajono problemos, išsakytos susitikime.

 

{mazeikiai}

{parasas}