Mažeikių rajone gimstamumas vienas didžiausių šalyje

Praėjusiais metais Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrius užregistravo 678 gimimus ir 704 mirties atvejus.

„Gimstamumas mūsų rajone yra vienas didžiausių tarp šalies rajonų. 2008-aisiais pirmą kartą  per daugelį metų gimimai pralenkė mirtis, tačiau praėjusiais metais gimstamumas vėl sumažėjo“, – sako Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Bronė Nikitina.

Tačiau reikia pažymėti, kad pernai sumažėjo tiek santuokų, tiek ir ištuokų. Iš viso praėjusiais metais buvo užregistruotos 348 santuokos, o išsituokė – 178 poros. Į apskaitą įtrauktos 43 santuokos, sudarytos bažnyčiose.

Per praėjusius metus gauta 17 prašymų pakeisti asmens vardą, pavardę arba tautybę. Sulaukta 168 prašymų pripažinti tėvystę bei 12 prašymų dėl tėvystės nustatymo pagal teismo sprendimus.

Mažeikių rajone daug vaikų gimsta nepilnose šeimose, nemažėja tėvysčių pripažinimo skaičius, mažai įvaikinama, pernai įvaikintas buvo tik vienas vaikas.

 

2009 metais rajone gimė 323 mergaitės ir 355 berniukai.

Populiariausias mergaičių vardas, kaip ir 2008-aisiais, išliko Austėja (šiuo vardu užregistruota 16 mergaičių), Urtė (užregistruota 15 mergaičių), Kamilė (šis vardas suteiktas 12 mergaičių), Emilija (11 mergaičių), Ugnės ir Gabijos vardais pavadinta po 10, Augustės, Saulės ir Viltės – po 8, Ievos ir Evelinos – po 7, Godos, Rugilės ir Deimantė – po 6 mergaites.

 

Populiariausias berniukų vardas buvo Matas. Taip pavadinta 12 mažylių. Dešimčiai berniukų duotas Nojaus vardas. Gabrieliaus, Manto ir Luko vardais pavadinta po 9 berniukus. Igno vardas suteiktas 8 berniukams. Roko, Kristupo, Gvido, Airono vardais užregistruota po 7, Augusto, Dovydo, Eimanto – po 6 praėjusiais metais pasaulį išvydusius berniukus.

 

{mazeikiai} ir {parasas} bendra informacija.