Priešgripiniai receptai
Visoje šalyje siaučiant gripui, prieš gripą ir imunitetui stiprinti pataria Vincentas Sakas, nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas.
Susirgus galima gerti ir karštą arbatą su imbieru, citrina bei medumi. Bet lietuviams labiau padėtų gyvas alus (jokiu būdu ne pasterizuotas).
200g gyvo alaus pakaitinkite iki 40 laipsnių, įmaišykite šaukštą medaus, šaukštelį trinto česnako, šaukštelį trintų krienų, pusę šaukštelio bičių duonelės, įlašinkite 20 lašų ežiuolės tinktūros.
Pradėję kosėti, gerkite karštą pienu su medumi ir česnaku. 200g naminio pieno pakaitinkite iki 40 laipsnių, ištirpinkite jame nubrauktą šaukštą medaus, šaukštelį trinto česnako ir mažais gurkšneliais išgerkite. Neblogai būtų namuose laikyti česnakus, dažnokai padeginti česnakų stagarus ir patiems jais pakvėpuoti, ir kambarius, ypač vaikų, pakvėpinti.
Suskaudus gerklei, išvirkite bulvių su luobelėmis, nupilkite vandenį ir, užsidengę galvą rankšluosčiu, kvėpuokite bulvių garais.
Svarbiausiai – mūvėkite šiltas kojines, geriausiai vilnones. Jei pajutote negalavimą, pakaitinkite kojas karštame vandenyje su garstyčiomis, nušluostykite, apsimaukite vilnones kojines ir griūkite lovon. Jokių televizorių – tik knygą į rankas…