SEKMADIENIO RECEPTAS
Malta jautiena, troškinta su kopūstais ir ryžiais
Jums reikės:
1 svogūno,
100 g sviesto,
apie 0,5 kg maltos jautienos,
1 stiklinės virtų ryžių,
1 nedidelės kopūsto gūžės,
2 šaukštų miltų,
2 – 3 česnako skiltelių,
2 šaukštų pomidorų tyrės,
3 – 4 pomidorų,
apie 250 ml vandens,
šviežių petražolių lapelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 180º C temperatūros.
Didelėje keptuvėje ištirpinti pusę sviesto kiekio, suberti nuluptą sukapotą svogūną ir pakepinti, kol suminkštėja. Sudėti maltą jautieną, virtus ryžius ir maišant kepinti apie 3 min., tada sukrėsti į kepimo indą. Nuvalytą kopūstą supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti ant mėsos ir ryžių masės.
Keptuvėje ištirpinti likusį sviestą, suberti miltus ir, nuolat maišant, pakepinti iki vientisumo. Keptuvę trumpam nukelti nuo ugnies, sudėti susmulkintas česnako skilteles, nuluptus supjaustytus pomidorus, susmulkintas petražoles, pomidorų tyrę, įberti maltų pipirų, pasūdyti, įpilti vandens, sumaišyti, vėl dėti keptuvę ant ugnies ir, maišant kaitinti apie 5 min.
Dėti ant kopūstų sluoksnio, tolygiai išlyginti paviršių, kepimo indą uždengti dangčiu arba maistine kepimo folija ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Skanaus!