Siekiama anuliuoti G.Kirkilo magistro diplomą

ATN.LT

 Inicijuojama socialdemokrato Gedimino Kirkilo Vilniaus universiteto (VU) Tarptautinio verslo mokykloje (TVM) įgyto vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį suteikiančio diplomo anuliavimo procedūra. Esą G.Kirkilas buvo neteisėtai priimtas į magistrantūrą, nes neturi universitetinio bakalauro laipsnį atitinkančio diplomo.

 

Švietimo ir mokslo ministro atstovė spaudai Rita Grumadaitė sakė, kad apie pradedamą diplomo anuliavimo procedūrą pranešė VU TVM, į kurią dar spalio pradžioje kreipėsi švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, prašydamas paaiškinti, kokiomis aplinkybėmis G. Kirkilui suteiktas aukštojo mokslo diplomas.

 

„Iš VU TVM gautame atsakyme rašoma, kad VU TVM priėmimo komisijai vertinant G. Kirkilo pateiktus dokumentus ir priimant sprendimą dėl priėmimo į magistrantūros studijas, buvo pažeista priėmimo į VU 2002 metais tvarka, pagal kurią į antrosios pakopos studijas galėjo būti priimti asmenys, baigę pagrindines universitetines studijas ir įgiję Lietuvos pripažįstamą aukštąjį išsilavinimą”, – atsakymą citavo R. Grumadaitė.

 

VU TVM turi duomenis tik apie G. Kirkilo baigtą Vilniaus aukštąją partinę mokyklą, o šios diplomas nėra pripažįstamas, kaip universitetinių studijų išsilavinimą liudijantis dokumentas. Taigi VU TVM tikins teismą, kad G. Kirkilas buvo priimtas studijuoti į magistrantūrą neteisėtai.

 

Pasak švietimo ir mokslo ministro atstovės, VU TVM pranešė, kad kreipsis į teismą dėl priimto sprendimo G. Kirkilui išduoti diplomą nuginčijimo ir panaikinimo.

 

www.atn.lt