Ar žinojote, kad?..

 

 

 

Šiandien yra švenčiama Boso diena ir Pasaulinė maisto diena. O štai Jungtinėse Amerikos Valstijose minima Žodyno diena.

Pasaulinė maisto diena buvo paskelbta 1979 m. Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijos (FAO-Food and Agriculture Organisation) konferencijoje ir tradiciškai minima kiekvienų metų spalio 16-tą dieną.

 

 

Pasauline maisto diena siekiama informuoti visuomenę apie pasaulio maisto problemą ir stiprinti žmonių solidarumą kovojant su badu, prasta mityba bei skurdu. 1980 m. Generalinė asamblėja pritarė šios dienos paskelbimui, atsižvelgdama į faktą, kad maistas yra tai, kas būtina žmogaus išlikimui. Kiekvienais metais pasaulinė maisto diena turi temą, kuri daugiausia dėmesio skiria konkrečiai veiklai. 2009 metų Pasaulinės maisto dienos pagrindinis dėmesys skiriamas maisto saugojimui krizės metu.

 

Ugdykime savyje sąmoningumą, saugokime maistą, nes kažkur pasaulyje žmonės kenčia nuo alkio. Ir tik dirbdami visi drauge galėsime išspręsti šią problemą. Todėl 2009 metų Pasaulinę maisto dieną pagrindinį dėmesį skirkime maisto saugojimui bei kovai su badu.

Kaip Šv. Augustinas sakė: „Tu duodi duonos alkanam žmogui, bet būtų geriau, jei nebūtų nei vieno alkano.

 

Informacija paimta iš Kauno apskrities visuomenės sveikatos ugdymo centro sveikatos edukologės Vilmos Vetrenkienės straipsnio „Pasaulinė maisto diena – spalio 16 d.”

 

www.infomazeikiai.lt