Paramos gavėjams jau pervedama elektroniniu būdu skirta parama

 

2009 m. rugsėjo 22 d., Telšiai. Telšių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Telšių AVMI) informuoja, kad paramos gavėjams – visuomeninėms organizacijoms, fondams ir kitiems juridiniams vienetams – pradėta pervesti parama, kurią gyventojai skyrė nuo 2008 m. pajamų mokesčio. Šiomis dienomis Telšių apskrities savivaldybių paramos gavėjus jau pasiekė beveik 1 mln. litų.

 

Šiemet daugiau kaip 11 tūkst. gyventojų prašymus skirti 2 proc. nuo 2008 m. sumokėto gyventojų pajamų mokesčio Telšių AVMI pateikė elektroniniu būdu, o iš viso norą skirti paramą pareiškė apie 28 tūkst. gyventojų. Iki rugsėjo 22 dienos Telšių rajono paramos gavėjams pervesta apie 222 tūkst. Lt, Mažeikių rajono – apie 348 tūkst. Lt, Plungės rajono – apie 357 tūkst. Lt, Rietavo savivaldybės – apie 56 tūkst. Lt.

 

„Nors įstatymas numato, kad parama turėtų būti pervesta iki lapkričio 16 d. (nes 15 d. yra sekmadienis), Mokesčių inspekcija paramos gavėjams, kuriems gyventojai ją skyrė elektroniniu būdu, perveda anksčiau. Taip yra todėl, kad elektroninių prašymų apdorojimo terminas trumpesnis, – aiškina Telšių AVMI viršininko pavaduotoja Lolita Petrutytė.

 

– Pervesdami lėšas anksčiau, nei įpareigoja įstatymas, skatiname gyventojus naudotis elektroninio deklaravimo sistema ne tik deklaruojant pajamas, bet ir teikiant prašymus paramai skirti“. Telšių AVMI viršininko pavaduotoja priminė, kad naudojantis Elektroninio deklaravimo sistema gyventojai gali peržiūrėti, užpildyti ir pateikti pajamų, turto, įvairių mokesčių deklaracijas bei prašymus, gauti Mokesčių inspekcijos pranešimus ir informaciją.

 

Šiais metais iki rugsėjo 22 dienos daugiausia paramos pagal gyventojų pateiktus prašymus Telšių apskrityje perversta Telšių apskrities vidaus reikalų sistemos darbuotojų profesinei sąjungai (daugiau kaip 9 tūkst. Lt), daugiabučių namų savininkų bendrijai ,,Žuvėdra“ (daugiau kaip 10 tūkst. Lt),

asociacijai ,,Mažeikių teniso klubas“ (beveik 15 tūkst. Lt),

Šiliškės medžiotojų klubui (daugiau kaip 14 tūkst. Lt), VšĮ Mažeikių ligoninė (daugiau kaip 13 tūkst. Lt),

visuomeninei organizacijai ,,Lukoil Baltija darbuotojų sporto klubas“ (daugiau kaip 13 tūkst. Lt),

Plungės Senamiesčio vidurinei mokyklai (daugiau kaip 23 tūkst. Lt),

Plungės ,,Ryto“ pagrindinei mokyklai (beveik 22 tūkst. Lt),

Rietavo Šv. arkangelo Mykolo parapijai (beveik 12 tūkst. Lt).

 

Telšių AVMI pažymi, kad pateikti duomenys – preliminari informacija tik apie elektroniniu būdu skirtą paramą. Visos lėšos, kaip ir numato įstatymas, paramos gavėjus šiais metais pasieks iki lapkričio 16 dienos.

 

www.infomazeikiai.lt