Kas turėtų keistis Mažeikių "Mažeikiuose"?

Krepsinis.net

 

Praėjęs 08/09 metų sezonas išties buvo puikus. Manau, kad mažai kas tikėjosi, jog bus iškovota bronza, juolab, kad prieš metus buvome vos keturiolikti.
Iš karto galime spręsti, kad veikiausiai daug pasikeitimų ekipoje nebus, o nuo to ji tikrai neturėtų susilpnėti. Kodėl? 

 

1. Beveik visi komandos žaidėjai iš Mažeikių, vieni kitus puikiai pažįsta, atmosfera draugiška.

2. Žaidėjai jau seniai žaidžia kartu, todėl yra susižaidę, žino kitų stipriąsias ir silpnąsias puses.

3. Žaidėjai jauni, tobulėja kaip „ant mielių”, meistriškumo lygis ir ambicijos auga. Manau, kad kreivė turėtų kilti tik aukštyn.

Aptarkime, kurie žaidėjai gali palikti ekipą kitais metais. Kadangi nežinau kurie žaidėjai turi sutartis su klubu kitiems metams, pamėginsiu pasikliauti savo nuojauta.

Gynėjai.

Dar neprasidėjus sezonui buvo kalbėta, kad tai silpniausia komandos grandis, kadangi klubas neturėjo kuom lygeverčiai pakeisti startinio penketo žaidėjus. Gynėjų grandyje buvo Karolis Marcinekvičius, Larynas Jacevičius, Vilius Kazlauskas, bei epizodišką vaidmenį atlikdavęs Simonas Petkevičius.

 

Sausio mėnesio pradžioje prie komandos prisijungė naujokas – Gitanas Bačiulis. O debiutas jam nebuvo prastas. Klubas dalyvavo LKF mažosios taurės finaliniame ketvirtyje kurį ir laimėjo. Pats naujokas stebuklų nors ir nerodė, tačiau pravertė. Svarstant kuris žaidėjas galėtų palikti klubą, manau reiktų svarstyti tik tris kandidatus:

 

Karolis Marcinkevičius (pagrindinis įžaidėjas);

Simonas Petkevičius (epizodiškas vaidmuo);

Gitanas Bačiulis (epizodiškas vaidmuo).

Mano nuomone geriausias sprendimas būtų, Simoną Petkevičių išsiųsti į MAŽEIKIŲ “VENTA” komandą, taip nenutraukiant sutarties su juo, bei turint galimybę jį pasikviesti atgal.

 

Puolėjai.

Puolėjai praėjusiame sezone buvo „Mažeikių” „varomoji jėga”. Svarbiausias ko gero šio tarpsezonio tikslas būtų išsaugoti komandos kapitoną bei lyderį – Marijų Norkų. Mano nuomone kitą sezoną klube liks visi puolėjai, išskyrus sezono viduryje prie klubo prisijungęs, bei tvirtu atsarginiu žaidėju tapęs, Audrius Čiapas.

 

Prieš praėjusį sezoną jis rungtyniavo Utenos „Juventus LKSK” klube, nors klubas jam siūlė sutartį pratęsti, jis sakė, kad baigia karjerą. Tačiau taip nenutiko, jis žaidė ŽKL už Mažeikių „Ventą”, o sezono viduryje neatsisakė galimybės pažaisti ir už NKL rungtyniaujančius „Mažeikius”.

 

Dabar jau galima galvoti, kas pastiprins komandą?

Gynėjai.

Gynėjų grandyje būtinas pastiprinimas. Žinant klubo norą, kad komandoje žaistų kuo daugiau Mažeikiškių, geresnio varianto, nei Manto Simonavičiaus, rasti nepavyko. Mantas praėjusiame sezone rungtyniavo LKL lygoje žaidžiančios Marijampolės „Sūduvos” gretuose.

 

Nors jis aikštelėje pasirodė tik per šešias varžybas, ten vidutiniškai praleisdavo po 20 minučių. Įspūdingų rezultatų ten jis nedemonstravo, o persikėlus į „Mažeikių” klubą neabejotinai taptų startinio penketo žaidėju, bei vienu komandos lyderiu. Kaip pavyzdį galime paimti ir taip pat iš „Sūduvos” persikėlusį puolėją Mindaugą Tamušauską, kuris spėjo tapti netik vienu iš komandos lyderių, tačiau sugebėjo pakartoti ir keletą klubo rekordų.

Taip pat galime svarstyti ir Dovydo Taujenio įsitvirtinimą į komandos dvilyktuką. Tačiau neabejoju, kad jis gautų tik epizodišką vaidmenį.


Puolėjai.

Puolėjų kandidatų yra daug. Prisiminkime ir tą patį Nerijų Diekontą, jaunajį Evaldą Petrauską. Puolėjų grandis nebuvo „kiaura” ir jei net iš jos išskristų vienas, tačiau ne pagrindinis žaidėjas, didelių problemų ten vargu ar kiltų. Todėl galimybę, kad klubą papildys puolėjas vertinu atsargiai.

Taigi,  tokie  mano pastebėjimai. Išsakiau savo mintis ir laukiu Jūsų komentarų, bei minčių.

Ačiū, kad skaitėte.