Mirė dainininkas Michaelas Jacksonas

Alfa.lt

 

Dainininkas nebekvėpavo, kai į jo namus atvyko medikai. Kelias valandas niekas nenorėjo patvirtinti gandų, bet galų gale milijonams Michaelo Jacksono gerbėjų buvo pasakyta tiesa: ketvirtadienį, birželio 25-ąją, karalius mirė. Medikai atvykę į žvaigždės namus bandė jį reanimuoti, atliko gaivinimo procedūras, bet viskas buvo veltui. Vos 50-ies sulaukusi muzikos legenda ašarose paskandino daugybę savo gerbėjų. Medicinos darbuotojai pranešė, kad dainininkui sustojo širdis.
Dainininkas buvo rastas sukniubęs savo namuose. Brianas Oxmanas, kalbinamas CNN, tegalėjo pasakyti, kad jo šeimos nariai labai sukrėsti ir verkia. Apie nelaimę jam pranešė muzikanto brolis Randy’is Jacksonas, būdamas pakeliui į ligoninę.

 

„Negaliu nustoti verkti išgirdusi tokias liūdnas naujienas, – liūdną žinią sužinojusi sakė Madonna. – Pasaulis prarado vieną puikiausių žmonių. Visa širdimi esu su jo trimis vaikais ir šeima.“ Elisabeth Taylor, viena artimiausių dainininko draugių, išgirstos žinios apie Michaelą Jacksoną People.com žurnalistams nekomentavo. Kaip pranešė moters atstovas, ji buvo pernelyg sukrėsta.

 

Neilas Portnowas, „Recording Academy“ vadovas, Michaelui Jacksonui įteikęs 13 iš 19 „Grammy“, taip pat buvo nekalbus: „Retai kada pasaulis gauna dovanų didį ir talentingą artistą. Jis buvo tikra muzikinė ikona.“ Popkaraliumi tituluojamas Michaelas Jacksonas vos po poros savaičių turėjo surengti koncertų seriją Londone. Tai būtų buvęs vienas pirmųjų jo pasirodymų po kelerių metų pertraukos. Bilietai į dainininko koncertus jau buvo išpirkti.

 

Karjerą pradėjęs šeimyninėje grupėje, atlikėjas netrukus scenoje šokdavo vienas. 1982 metais išleistas jo albumas „Thiller“ tapo perkamiausiu albumu visame pasaulyje: jo buvo parduoda daugiau nei 109 milijonai kopijų. Skaičiuojant bendrai Michaelo Jacksono darbą su šeima, grupe, solo karjerą, atlikėjas pelnė 19 „Grammy“ apdovanojimų, 22 Amerikos muzikinius apdovanojimus, 12 Pasaulio muzikos apdovanojimų, o visame pasaulyje dainininko albumų parduoda daugiau nei 750 milijonų kopijų. Michaelas Jacksonas buvo vadinamas dešimtmečio, kartos, amžiaus ir, galų gale, tūkstantmečio atlikėju.

 

Vienas garsiausių šio atlikėjo kūrinių – „Smooth Criminal“.

 

 

 

 

Dar vienas Michaelo Jacksono kūrinys – „Billie Jean“ – pastaruoju metu buvo aktyviai remiksuojamas daugelio kitų atlikėjų, ne sykį perdainuotas.

 

 

 

 

Michaelas Jacksonas ypač žavėjo savo gerbėjus įspūdingais ir nuoširdžiais pasirodymais. Daugelis jo pasekėjų ir gerbėjų mokėsi garsiosios šio dainininko „mėnulio eisenos“. Skeptikai ir kritikai nuolat dainininkui priekaištavo dėl gausybės plastinių operacijų skaičiaus. Dėl jų atlikėjui sveikata buvo sutrikusi ir anksčiau.