Šeštadienio receptas…

Makaronai su špinatais, raudonaisiais svogūnais ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu

Jums reikės:
apie 300 g makaronų,
druskos,
apie 500 g šviežių špinatų lapelių ( kuo daugiau, tuo skaniau ),
2 raudonųjų svogūnų,
3 česnakų skiltelių,
50 g sviesto arba aliejaus,
apie 450 ml grietinėlės,
apie 150 g mėlynojo pelėsinio sūrio.

Paruošimas:

Makaronus sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirti. Makaronų nepervirti. Išvirtus makaronus nusunkti ir atidėti į šalį.

Didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinti sviestą arba aliejų ( arba ir sviestą, ir aliejų ), sudėti nuluptus plonai supjaustytus svogūnus, sukapotas česnakų skilteles ir, maišant, kepti apie 5 – 6 min., kol suminkštėja.

Į apkeptus svogūnus supilti grietinėlę, sumaišyti, suberti susmulkintą mėlynąjį pelėsinį sūrį, nuolat maišant, užvirti, tada sudėti gerai nuplautus, suplėšytus špinatų lapus, dar kartą sumaišyti ir pakaitinti apie 30 s., kol špinatų lapai pradeda minkštėti.

Tada sudėti išvirtus makaronus, sumaišyti, įberti truputį druskos ir kaitinti, kol perkaista makaronai. Paruoštus makaronus su padažu dėti į pašildytas lėkštes ir tuoj pat tiekti.

 

SKANAUS…