Konferencija „SOCIALINIS DIALOGAS ĮMONĖS LYGMENYJE“ Mažeikiuose

 

Europos komisija Danijos Profesinių sąjungų susivienijimui (Fagligt Fælles Forbund (3F)) ir Žemaitijos regiono Mažeikių rajono profesinių sąjungų centrui suteikė finansinę paramą, skirtą socialinio dialogo bendrovių lygmeniu projektui, kurio trukmė vieni metai, įgyvendinti. Šio projekto veikla apima maisto gamybos, statybų, sveikatos ir viešąjį sektorius.

 

 

Bendrasis projekto tikslas prisidėti prie socialinio dialogo gerinimo Europos lygiu. Jo metu savo patirtimi dalinsis dvi projekte dalyvaujančios šalys, skirtingi sektoriai bei darbuotojai ir įmonių vadovybės.

Praktinė projekto veikla apima du seminarus ir konferenciją. Pirmasis seminaras įvyko spalio pradžioje Lollando saloje Danijoje. Jame dalyvavo 18 dalyvių iš Lietuvos, atstovaujančių minėtiems sektoriams, bei 9 profsąjunginiai patikėtiniai iš Danijos. Per pirmas tris seminaro dienas dalyviai buvo supažindinti su Danijos darbo rinkos santykiais, o per dvi paskutines jo dienas lankytasi įmonėse, priklausančiose toms šakoms, kuriose dirba seminaro dalyviai. Aplankytos buvo tokios įmonės kaip „Royal Unibrew“, „Falck“, „Nordic Sugar“, „Børge Jacobsen og Søn“ bei Næstvedo savivaldybė.

Antras tokio pat tipo seminaras įvyko 2009-ųjų metų pirmąją kovo savaitę Lietuvoje. 17-a profsąjunginių patikėtinių iš Danijos pirmiausia su savo kolegomis lietuviais aptarė bendras darbo rinkos problemas, o paskui aplankė „Royal Unibrew“ ir „Nordic sugar“ dukterines įmones, statybų bendrovę „Rudesta“, greitosios pagalbos stotį ir ligoninę Mažeikiuose bei Mažeikių savivaldybės įmones.

Gegužės 15 dieną Mažeikiuose įvyks konferencija, kurioje dalyvaus Europos Komisijos, Lietuvos Respublikos vyriausybės, darbdavių ir profesinių organizacijų atstovai. Per konferenciją Komisija apžvelgs iniciatyvas Europos lygiu, bus pristatyti dviejų įvykusių seminarų rezultatai, pasisakys darbdaviai, valdžios bei profesinių sąjungų atstovai. Konferencijoje dalyvaus apie 70 dalyvių.

Į konferenciją bus pakviesti projekte dalyvaujančių įmonių vadovybių atstovai, bei AB „Mažeikių nafta“ vadovas.

Projektu siekiama pasidalinti socialinio dialogo tradicijomis tarp projekte dalyvaujančių Danijos ir Lietuvos įmonių bei tarp įmonių turinčių skirtingą socialinio dialogo išsivystymą, taip pat žengti pirmuosius žingsnius kuriant Europos darbo tarybas tarptautinėse kompanijose.

 

www.infomazeikiai.lt informacija.