Mažeikių savivaldybės bendrieji planai prieinami kiekvienam interneto vartotojui

Mažeikių rajono savivaldybės administracija naudojasi topografinių duomenų administravimo sistema GIS GeoMap bei jos priedu – Geodezinių darbų administravimo bei detaliųjų planų publikavimo sistema Web GIS GeoMap.

Pasak Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausiojo specialisto Valdimaro Vladislovo Padskočiaus, šios sistemos pagalba internete yra publikuojami savivaldybės turimi GIS (geografinės informacijos sistemos) duomenys.

Savivaldybės administracija viena iš pirmųjų šalyje Mažeikių miesto ir rajono bendrąjį planą (jo grafinę dalį) publikuoja internete kaip interaktyvų žemėlapį, o ne paveiksliuką. Visa reikalinga informacija pateikiama per interneto naršyklę http://gis.infoera.lt:81/mapguide/webgisgeomap/Savivaldybes/Mazeikiai.aspx .

„Naršydami šiame tinklalapyje gyventojai gali atsiversti tris žemėlapius: Mažeikių miesto bendrąjį planą, Mažeikių rajono bendrąjį planą ir Mažeikių rajono žemėlapį. Pagal nuosavo, nuomojamo ar norimo įsigyti sklypo koordinates galima atlikti jo paiešką, sužinoti ar galima keisti sklypo žemės paskirtį, kur rajone numatoma tiesti kelius, geležinkelius, susipažinti su gamtos, kultūros paveldo objektais ir t. t.“,– paaiškina V. V. Padskočius.

Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausiasis specialistas kviečia gyventojus, kuriems kyla neaiškumų ar nepavyksta rasti pageidaujamų duomenų, paskambinti jam šiuo telefono numeriu: (8-443) 98217.

 

 

www.infomazeikiai.lt informacija.